FUTBOL SALA
Esports 14/06/2019

El Barça Lassa viatja a Múrcia amb l'obligació de guanyar

La final de la LNFS es trasllada al feu murcià amb l'eliminatòria igualada (1-1)

Oriol Santos
3 min
Ferrao celebrant el primer gol en la derrota del Barça Lassa davant El Pozo Múrcia

BarcelonaEl Barça Lassa afronta aquest dissabte (13.15 h / Esport3) el tercer partit de la final de la LNFS després de caure derrotat al Palau Blaugrana en un enfrontament intens que es va decidir a la pròrroga. El conjunt d'Andreu Plaza, per tant, es veu obligat a guanyar un dels dos partits que es disputaran al Palacio de los Deportes de Múrcia per continuar viu en la cursa cap al títol.

La contundent victòria blaugrana en el primer duel de l'eliminatòria (7-2) es va veure eclipsada dimarts pel sorprenent triomf murcià a domicili (2-3). El Pozo Múrcia, que no aconsegueix aixecar el títol de lliga des de la temporada 2009-10, omplirà les graderies per intentar atemorir un Barça Lassa que va deixar al descobert totes les seves debilitats en el segon duel de la final.

El conjunt de Diego Giustozzi, que va dominar clarament el joc de l'últim partit, arriba a aquesta tercera cita amb una gran ambició per superar un equip blaugrana que aquest any l'està privant dels títols. Els dos antecedents d'enguany al feu murcià són favorables al Barça, tot i haver acabat en empat. En el partit de lliga regular, els de Plaza van desaprofitar un avantatge de dos gols en l'últim minut per acabar empatant a 5, mentre que els quarts de final de la Copa del Rei es van decidir en una tanda de penals amb 19 gols.

El Barça Lassa viatja amb els 15 jugadors disponibles amb la intenció de capgirar les sensacions que va deixar als aficionats culers dimarts. El tècnic gironí del Barça, molt crític amb l'actuació del seu equip, va assegurar: "No hem sigut prou ambiciosos i això ens ha castigat molt davant d'un equip tan competitiu". Per la seva banda, el capità, Sergio Lozano, va agrair l'incondicional suport dels Dracs i va afirmar: "Encara queda molt i ho donarem tot per guanyar la lliga".

El Barça Lassa viatja a Múrcia amb l'obligació de guanyar

Les claus

L'estratègia. El Pozo Múrcia va generar molt perill en el segon partit de la final per mitjà de jugades d'estratègia. El laboratori de Giustozzi va fer efecte i dos dels tres gols de l'últim duel van néixer de jugades a pilota parada. Xuts llunyans i volees exteriors en situacions de córners, pilotes interiors en bandes i segones accions en faltes són alguns dels perills de l'equip murcià, que ja va demostrar el seu potencial en aquest aspecte en la sèrie de semifinals davant el Jaén.

El joc de 5. La lliga regular va demostrar la necessitat de treballar la defensa en aquest tipus de situacions. El Barça Lassa, que sembla haver-ho corregit, va encaixar quatre gols en dos partits per mitjà de l'atac de 5. Els de Plaza, per la seva banda, també han mostrat el seu poder en aquest àmbit del joc en aquesta sèrie. El gol de l'empat de Lozano que va forçar la pròrroga n'és un bon exemple.

L'alt nivell de competitivitat. El coratge argentí de Giustozzi ha entrat com anell al dit a una plantilla feta per a aquest tipus de partits que lluita cada pilota com si fos l'última. El Barça Lassa, amb jugadors intensos com Leo Santana, Lozano o Adolfo, necessita l'aportació de jugadors com Joselito o Esquerdinha per igualar un ritme de partit molt alt.

Factor Ferrao. El màxim golejador de la temporada amb 35 dianes, ha igualat el rècord de Dani Salgado i ha encadenat tres pitxixis de manera consecutiva. El pivot de Chapecó és el far ofensiu de l'equip i, si està al seu millor nivell, és capaç de decantar el duel.

La porteria. Dídac i Fede estan demostrant el perquè de la seva continuïtat en aquest tram final de temporada. Els dos porters, discutits durant aquest curs, estan exhibint les seves millors versions en aquesta final i han de convertir-se en components clau en el desenllaç de l'eliminatòria.

stats