FUTBOL SALA
Esports 16/06/2019

El Barça Lassa de futbol sala, obligat a guanyar per alçar el títol de Lliga

Els blaugranes necessiten sumar una victòria contra ElPozo per forçar el cinquè i definitiu partit

Adrià Fernández
2 min
Ferrao en una acció ofensiva durant el tercer partit de la final de la lliga de futbol sala contra ElPozo Múrcia

BarcelonaCaixa o faixa. Guanyar i forçar el cinquè i definitiu partit al Palau Blaugrana o perdre i veure com ElPozo Múrcia alça el títol de Lliga. El Barça Lassa de futbol sala disputa aquest dilluns (21 h, Esport 3) el quart partit de la final de la Lliga a la pista dels murcians. Després de guanyar plàcidament a casa en el primer partit (7-2), els d'Andreu Plaza encadenen dues derrotes consecutives: 2-3 al Palau i victòria d'ElPozo als penals després d'empatar a tres. Amb un resultat global de 2-1 en contra, una nova derrota del Barça els condemnaria, definitivament, a acomiadar-se de la Lliga.

El Barça Lassa s'està veient superat en l'eliminatòria contra ElPozo Múrcia. Ja ho va dir el tècnic blaugrana, Andreu Plaza: "Cada partit és un món". En aquesta final hem pogut veure la millor versió dels blaugranes en el primer partit, amb un gran encert de cara a porteria. En els altres dos, petits errors han acabat capgirant el marcador de l'eliminatòria. L'actuació arbitral també ha sigut decisiva, sobretot en el tercer partit. "El criteri arbitral no ha sigut el mateix amb els dos equips. Si s'expulsa Lozano, també s'hauria d'haver expulsat Pito abans", deia Plaza després de perdre als penals en el tercer partit. Precisament Lozano ha intentat treure ferro a l'afer en la prèvia del partit: "Toca girar full i centrar-nos en el partit de dilluns perquè ens hi juguem la vida. Lozano evoca el cinquè partit de la final 2011-12, quan el Barça va guanyar la Lliga davant el ElPozo a casa, en un partit dramàtic i amb un gol decisiu del Búfal des del doble penal en el temps afegit. “Juntament amb la final de Lleida, és el millor record professional”, ha dit el capità blaugrana.

Són cinc els anys consecutius que el Movistar Inter ha acabat alçant el títol de Lliga, des del 2013 fins al 2018. El conjunt murcià ha vençut en cinc ocasions, però no ho fa des de l'any 2010; ara només és a un partit de repetir la gesta. Els blaugranes, per la seva banda, l'han guanyat tres vegades, l'última el 2013. Si volen alçar el títol per quarta ocasió, hauran de vèncer dilluns i forçar el cinquè partit, que es disputaria el dissabte 22 (21 h, Esport 3). Després d'aconseguir la Copa d'Espanya (precisament contra ElPozo) i la Copa del Rei, el somni del triplet encara és possible.

stats