Futbol sala
Esports 03/06/2019

El Barça Lassa s’encomana als penals per superar el Palma Futsal

L'equip blaugrana accedeix a la final de la lliga i confirma la seva presència a la Champions

Oriol Santos
Sergio Lozano durant el tercer partit

BarcelonaEl Barça Lassa s’ha imposat al Palma Futsal (1-1, 3-2 penals) en el tercer i definitiu partit de la sèrie de semifinals i ha aconseguit l’accés a la final de la lliga i el bitllet per la pròxima edició de la UEFA Futsal Champions League. L’empat a 1 en els 46 minuts de joc (Lozano/Joao) ha enviat el partit a uns penals que han donat el tercer punt de l’eliminatòria a l’equip blaugrana davant un Palma Futsal que ha mort dempeus.

Un Palau amb més de 3800 espectadors a les graderies ha marcat la tònica del partit i ha guiat al conjunt blaugrana cap la final de la lliga. L’inici del partit ha estat marcat per la por a perdre i el respecte entre ambdós equips. Una ocasió de Quintela després d’una bona jugada combinativa ha estat una solitària anècdota en un primer tram de partit molt igualat en joc, ocasions i intensitat. Sergio Lozano, a través de xuts llunyans, i Ferrao, amb grans accions individuals, han estat els únics jugadors culers capaços de crear perill a la porteria defensada per Carlos Barrón. Dídac Plana, per la seva banda, ha aparegut quan se l’ha necessitat. Una gran aturada a Paradynski en una ocasió a boca de gol i un refús d’un xut potent de Taffy han estat les intervencions més destacades. Aparicions intermitents d’Esquerdinha, Joselito i Adolfo han alterat un guió pla i estèril que ha provocat un empat sense gols al descans.

Joselito en acció

El Barça Lassa ha sortit més intens dels vestidors i ha aconseguit canviar la dinàmica del matx en els primers compassos del segon període. L’equilibri a la mitja pista s’ha convertit en un clar descontrol i les ocasions s’han multiplicat. Ferrao i Lozano pel bàndol blaugrana han fet lluir a Barrón, mentre que Dídac ha aturat un 1 contra 1 davant Eloy Rojas. La desorganització en la creació del joc ha traslladat al partit a les àrees i a la graderia. Un Barça Lassa motivat gràcies a l’inestimable suport dels Dracs ha començat a dominar el partit i l’ha convertit en un atac constant contra la porteria balear.

Barrón ha aguantat l’esfondrament del vaixell de les illes en els pitjors moments fins que Lozano, en el minut 35, ha trobat una escletxa en la defensa del Palma Futsal i ha pogut afusellar al porter cordovès. La reacció del conjunt dirigit per Antonio Vadillo no s’ha fet esperar i, per mitjà de l’atac amb porter-jugador, l’exblaugrana Joao ha empatat el matx a falta de 3 minuts pel final. Tot i la igualtat en el marcador, els pupils de Vadillo han seguit apostant pel porter-jugador, mentre que Andreu Plaza ha preferit guardar la roba i esperar a recuperar una pilota en defensa. A manca de deu segons, Lozano, en una recuperació, ha tingut el gol de la victòria amb un xut de camp a camp, però Rojas amb el cap ha pogut desviar la rematada del madrileny. L’empat ha portat el partit a la pròrroga.

El cansament i la por a cometre errades han regnat en la primera meitat de la pròrroga. L’equip de Plaza, en canvi, ha proposat l’atac de 5 per tenir més opcions d’agafar avantatge. La resposta de Vadillo, ràpida i clara: porter-jugador amb Eloy Rojas. Els sis minuts del temps extra han mort lentament i han dut el matx a la tanda de penals. L’error de Paradynski en el segon penal ha condemnat al quadre mallorquí. La cirereta del pastís l’ha posat Dyego amb la transformació del penal decisiu.

L’afició blaugrana, liderada pels Dracs, ha generat una atmosfera immillorable i ha guiat al Barça Lassa a una nova final de lliga.