Handbol
Esports 20/05/2021

Un equipàs sense escletxes

El Barça jugarà la ‘final four’ per novena vegada en 12 temporades (40-28)

À.G.
3 min
Celebració del Barça

BarcelonaEl Barça disputarà dues final four en un any a Colònia. L’equip d’handbol va esmicolar el Meshkov Brest (40-28) i, com el conjunt de bàsquet, lluitarà pel títol al Lanxess Arena. El Palau Blaugrana, que va poder tenir aficionats a les graderies, va viure una altra nit exitosa d’una secció que s’ha acostumat a guanyar. Per novena vegada en les últimes dotze temporades, els culers disputaran les semifinals de la Lliga de Campions.

Els registres del Barça són espectaculars. Fa més de cinc anys que l’equip blaugrana no ha perdut cap partit de la màxima competició continental com a local. L’equip acumula 44 partits invicte al Palau, amb 43 victòries i un únic empat. “Nosaltres arribarem bé a la final four. L’equip ha tornat a demostrar que té gana i que juga molt bé a handbol. No es pot fer millor a nivell de resultats. La trajectòria és per estar orgullós”, va analitzar Xavi Pascual, entrenador del Barça. “No som conscients del que estem fent, de la feina que hem fet. Hem treballat durant cada partit per mantenir la nostra dinàmica. El nostre joc és molt atractiu i quan som capaços de córrer ens ho passem molt bé. Hem fet un partit molt complet. L’ADN d’aquest equip i d’aquest club és competir sempre. Durant molts mesos no hem pogut jugar amb públic, però nosaltres hem continuat treballant”, va dir Gonzalo Pérez de Vargas. El porter del Barça va protagonitzar 13 aturades.

Aron Pálmarsson

La final four de Colònia es disputarà el 12 i el 13 de juny. Els altres tres equips que lluitaran pel títol són el PSG, l’Aalborg i el Nantes. Dimarts de la setmana que ve se celebrarà el sorteig. Casper Mortensen (7), Aleix Gómez (6) i Blaz Janc (6) van ser els màxims golejadors del Barça. “Havíem de guanyar els dos partits i és el que hem fet. Guanyar la Lliga de Campions no és fàcil, però tinc molta confiança en les possibilitats del meu equip”, va explicar Dika Mem, que veu l’equip millor que al desembre, quan va perdre la final four corresponent a la temporada passada. “Aquest és un equip que sempre treballa i lluita. Vam aprendre moltes coses de l’última Champions i espero que això ens pugui servir a Colònia”, va afegir Ludovic Fabregas.

El partit va ser una exhibició de joc blaugrana. Molt concentrat i amb els aspectes decisius ben treballats tàcticament per evitar algunes dificultats del duel d’anada, el Barça va passar per sobre d’un rival bielorús molt millor del que va semblar. L’equip català va arribar al descans amb una renda de 8 gols (21-13) i va saber disfrutar d’un compromís que tenia premi gros. La segona part va ser un tràmit per als dos equips. Un estava de celebració. L’altre, abatut.

Nit de comiats

El triomf va ser l’últim partit europeu al Palau Blaugrana per als tècnics Xavi Pascual i Fernando Barbeito i per a dos dels capitans: Raúl Entrerríos, que no va jugar per culpa d’una lesió, i Cédric Sorhaindo, dues de les grans icones del vestidor. “M’he sentit molt agraït i m’he emocionat, però després m’he centrat en la feina”, va dir l’entrenador del Barça. El format de la final four es va instaurar la temporada 2009/10, i des d’aleshores el Barça només se n’ha perdut tres (2012, 2016 i 2018). Quan hi ha estat, el conjunt blaugrana ha arribat a cinc finals, de les quals n’ha guanyat dues (2011 i 2015).

stats