Barça
Esports 30/04/2023

El Barça guanya la Lliga en el retorn d'Alexia als terrenys de joc

L'equip blaugrana s'assegura el títol a falta de quatre jornades al derrotar l'Sporting de Huelva (3-0) a l'Estadi Johan Cruyff

3 min
Barcelona F - Sporting Huelva F

Sant Joan DespíTampoc serà aquesta temporada que el Reial Madrid s'acostarà al nivell del Barça. L'equip blaugrana segueix en una altra dimensió malgrat no haver pogut comptar fins avui amb Alexia Putellas a causa de la seva greu lesió de genoll. De fet, ha completat amb ple de triomfs les primeres 26 jornades de la Lliga F, una ratxa que li ha servit aquest diumenge per assegurar-se el títol quan falten quatre partits per al final del campionat al guanyar per 3-0 a l'Sporting de Huelva en un Estadi Johan Cruyff gairebé ple. Aquesta és la quarta Lliga consecutiva per al Barça i la vuitena de la seva història.

Quan avui ha saltat a la gespa en el minut 74 –substituint Clàudia Pina, que li ha cedit el braçal de capitana–, a Alexia li quedava lluny temporalment però molt a prop emocionalment aquell entrenament amb la selecció espanyola de principis de juliol del 2022 en què es va trencar el lligament encreuat anterior del genoll dret pocs dies abans de l'inici de l'Eurocopa. L'última acció d'Alexia amb el Barça abans de la lesió va ser precisament davant l'Sporting de Huelva. Aquell 29 de maig de l'any passat va marcar en el temps de descompte l'últim dels sis gols blaugranes en la final de la Copa de la Reina disputada contra les andaluses a Alcorcón.

El retorn d'Alexia no s'ha fet esperar més. Després de quedar-se amb la mel als llavis dijous al Camp Nou en la tornada de les semifinals de la Champions League davant el Chelsea (Jonatan Giráldez va considerar que era un context massa exigent), a la segona ha sigut la vençuda. La dues vegades Pilota d'Or ha tornat a gaudir d'un partit oficial abans que es compleixin 10 mesos de la seva lesió. En el minut 59, Alexia ha sortit a escalfar i ha rebut l'ovació de l'afició, que posteriorment ha corejat el seu nom. El moment ha escollit per al clímax ha sigut 15 minuts més tard. Tot el Johan Cruyff s'ha posat dret per aplaudir-la i els telèfons mòbils han immortalitzat l'instant esperat. La futbolista de Mollet del Vallès, malgrat que encara li falta ritme, ha deixat detalls de la seva qualitat.

Alexia en el seu retorn als terrenys de joc.

El Barça no ha hagut de forçar per emportar-se els tres punts en un partit en què el tècnic blaugrana ha posat un onze titular ple de futbolistes habitualment suplents. Cap de les 11 d'avui va jugar d'inici dijous. L'Sporting de Huelva, que s'ha dedicat a defensar-se, ha aconseguit que el partit fos ensopit i el marcador no s'ha inaugurat fins al minut 39, quan Laia Codina ha rematat al primer toc una centrada de Clàudia Pina. En el 63, Jana Fernández ha sigut l'autora del 2-0 amb un xut des de fora de l'àrea. Oshoala, amb la puntera, ha sentenciat en el 89.

Les jugadores del Barça celebrant el gol de Laia Codina.

Acabar amb ple de triomfs per segon curs consecutiu

El Barça no perd a la Lliga des de l'1 de juny del 2021, quan va caure per 4-3 davant l'Atlètic de Madrid amb la Lliga a la butxaca i Lluís Cortés encara ocupava la banqueta blaugrana. Des d'aleshores, el Barça acumula amb el d'avui 61 triomfs consecutius, una fita que cap equip professional havia aconseguit en la història del futbol. Així, més enllà del títol assegurat aquest cap de setmana, l'equip de Jonatan Giráldez té el repte de finalitzar la Lliga amb un ple de triomfs per segona temporada seguida. El seu domini absolut també l'acrediten els 108 gols a favor i els només 5 en contra en les 26 jornades jugades fins ara.

Però el gran objectiu és aixecar la segona Champions League el 3 de juny a Eindhoven. Fins aleshores queden quatre partits en els quals Alexia tindrà temps per rodar-se amb el propòsit d'arribar en prou bon estat de forma per ser titular al Philips Stadion, on s'espera un nou desplaçament massiu de l'afició blaugrana. De moment ja s'han esgotat les 3.400 entrades de la zona reservada per als seguidors culers pertanyents al primer paquet que la UEFA ha posat a la venda. El club ha assegurat que en demanarà més perquè la demanda, com ja va passar l'any passat a Torí, és alta. El rival de les blaugranes es coneixerà demà: Arsenal o Wolfsburg.

Alexia celebra el títol de Lliga amb les seves companyes.
stats