El Barça Femení rep amb un recital de gols i bon joc el públic al Johan Cruyff (7-1)

El duel contra les segones classificades ha sigut el retorn del públic a l'estadi per veure l'equip de Lluís Cortés

4 min
Les jugadores del Barça Femení celebrant un gol contra el Llevant

El Barça no ha defraudat els seus aficionats. En la tornada del públic al Johan Cruyff per veure les jugadores de Lluís Cortés, les blaugranes han passat per sobre d'un Llevant (7-1) que només ha tingut dues ocasions clares en tot el partit. A més dels gols, la rauxa i els clams, l'àrbitra del partit, Eugenia Gil, també ha sigut protagonista.

Les jugadores han sortit a escalfar-se abans del partit i ja han notat el caliu del públic que anava ocupant els seients del Johan Cruyff, tretze mesos després. Ara bé, la sortida a la gespa amb l'himne cantat pels culers que s'hi aplegaven ha sigut ben diferent. La sensació de tornar a tenir a mil persones amb elles al camp ha fet que les blaugranes sortissin amb un punt extra i letal de concentració per enfrontar-se al Llevant. Abans que el primer minut es completés, ja ha arribat la primera ocasió per alt de les blaugranes, que ha pogut aturar María sense problemes. Als quatre minuts de partit, el marcador ja s'ha decantat per la banda blaugrana. Després d'una centrada de Lieke Martens, Marta Torrejón ha rematat a plaer. Tot i els intents de la portera llevantina, la pilota ha traspassat sencera la línia de gol i el primer gol ha pujat al marcador. El Johan ha esclatat amb crits i aplaudiments. La tornada a l'estadi no podia començar millor.

A partir de la diana de Torrejón, l'equip de Cortés s'ha adjudicat l'esfèrica. Amb un control exquisit de la sortida de pilota, les blaugranes han fet i desfet durant tota la primera part. Les ocasions de les locals s'han anat succeint fins al minut 20. La capitana Vicky Losada ha fet el segon gol amb un xut potent des de dins de l'àrea que María no ha pogut ensumar. Després d'un xiscle de glòria, la de Terrassa s'ha tocat l'escut mentre les seves companyes anaven a abraçar-la. Amb la diana, la migcampista suma el seu gol número 70 com a blaugrana.

Les ocasions no han parat d'arribar. Primer de les botes de Jana, que, després d'una gran jugada col·lectiva, ha acabat davant de la portera del Llevant, però Lloris, per darrere, ha aconseguit pispar-li la pilota abans que pogués xutar. A continuació ha sigut el torn de Martens. Una altra bona aturada de la portera granota amb el peu ha evitat el que podria haver sigut la tercera diana blaugrana. Tot i que no ha arribat en l'ocasió de Martens, el gol no s'ha fet esperar. Mariona ha sigut l'encarregada de fer pujar el 3-0 al marcador després una centrada de Melanie que la balear ha rematat de primeres ajustada al primer pal. De nou, res a fer per a la portera del Llevant.

Primers vint minuts d'infart

Amb la distància al marcador consolidada, la protagonista dels últims instants de la primera part ha sigut l'àrbitra Eugenia Gil. Primer una falta molt perillosa sobre Patri Guijarro, en què la col·legiada ha amonestat la blaugrana, i després una altra groga a Mapi León per un xoc sense perillositat han fet aixecar el Johan Cruyff amb xiulets contra l'àrbitra gallega.

En el segon temps, les blaugranes ha sortit i ampliat el resultat en els primers compassos. Amb un xut llunyà de Melanie, que María no ha pogut aturar i en què li ha passat la pilota per sota les cames, el 4-0 ha pujat al marcador del Johan Cruyff. El Llevant ha intentat refer-se. En el minut 53, un cop de cap de Cometti, aturat sense complicacions per Paños, ha sigut la primera ocasió clara de les granotes en tot el partit. L'equip de Lluís Cortés, però, ha respost amb contundència. Després d'un gran control, Vicky Losada ha punxat la pilota dins de l'àrea perquè Bruna Vilamala fes el seu tercer gol com a blaugrana. La jove promesa del filial s'ha estrenat com a titular en el partit contra el Llevant.

El Llevant ha intentat acostar-se a la porteria de Paños en els segons 45 minuts. Ho ha aconseguit amb un xut de falta de Zornoza que Sandra Paños ha aturat després de volar per tapar el pal esquerre. La resposta blaugrana, de nou letal. Aitana Bonmatí s'ha plantat davant la portera granota i, amb un xut creat, ha fet el 6-0. En un intercanvi de cops en els minuts finals, el conjunt de María Pry ha tingut l'ocasió més clara del partit. Esther, la seva jugadora estrella, s'ha inventat una paràbola des de la cantonada de l'àrea que ha sorprès Paños. El xut ha acabat topant amb l'escaire de la porteria blaugrana, però amb un "Ui!" ha emmudit l'estadi.

Control absolut blaugrana durant els 90 minuts

El control del partit ha sigut sempre de les blaugranes i, tot i la diferència abismal, el conjunt de Lluís Cortés no ha aixecat el peu de l'accelerador. Un cop i un altre s'ha plantat a l'àrea del Llevant i el setè no ha tardat a arribar. De fet, la màxima golejadora històrica del Barça no podia faltar a la cita. Jenni Hermoso, que ha entrat en el lloc de Bruna, ha fet l'últim gol blaugrana amb un cop de cap que ha superat per dalt María. La llevantina es mirava amb el cap cot i els braços en gerra la celebració de les blaugranes. Sens dubte, un matx per oblidar per a la portera del conjunt de María Pry.

Tot i els problemes per defensar les envestides blaugranes, les granotes no han deixat d'intentar-ho i, amb aquesta insistència, han marcat el gol de l'honor en el temps afegit. Alba Redondo, que ha aprofitat un refús, ha enviat l'esfèrica per sota de les cames de Paños fins al fons de la xarxa.

En els últims instants, el públic que ha tornat al Johan Cruyff per veure el conjunt de Cortés ha reconegut la feina de les blaugranes amb aplaudiments i crits d'exaltació. Com a resposta, l'equip al complet ha sortit al cercle central a tornar els aplaudiments als seus aficionats. Una imatge que feia més tretze mesos que no es donava al Johan Cruyff i que molts trobaven a faltar.