Barça

El Barça claudica i ven Griezmann a meitat de preu

L'Atlètic de Madrid pagarà finalment 20 milions més 4 de variables per l'atacant francès

3 min
Antoine Griezmann

BarcelonaL'Atlètic de Madrid s'ha sortit amb la seva i ha aconseguit fitxar Antoine Griezmann per la meitat de preu: 20 milions. El Barça i el club matalasser han enllestit l'acord per la venda de l'atacant francès, que fins ara jugava cedit al Metropolitano. D'aquesta manera es tanca un serial en què el conjunt blaugrana deixa d'ingressar una suma molt important de diners, però a canvi s'assegura que s'estalviarà la seva fitxa elevadíssima la temporada vinent.

"El pitjor que ens podria haver passat és que Griezmann tornés a l'estiu", expliquen des de l'àrea econòmica del club. I és que el seu impacte al compte de resultats és majúscul, amb una fitxa que s'acosta als 50 milions d'euros bruts. Una quantitat que, a més d'inassumible per al Barça, suposava tensionar encara més el famós fair play financer i limitava que el club es pogués reforçar de cara a la temporada vinent. Per al pròxim mercat d'hivern, això sí, la venda no genera cap benefici en el límit salarial, ja que l'amortització que quedava pendent en total (40 milions) s'imputa sencera aquest curs.

L'operació es va tancar a finals de la setmana passada i s'ha fet oficial aquest dilluns. "Es pot donar per fet", deien divendres des dels despatxos nobles, on la venda ha deixat un regust agredolç. El club s'ha tret un pes de sobre, tot i que no ha aconseguit la quantitat de diners que n'esperava. Griezmann firma amb l'Atlètic de Madrid fins al 2026.

"El contracte està establert amb tot un seguit de condicionants. Si algú juga amb el contracte i la legalitat, tot plegat queda aturat. Entre el 0 i el 40 hi ha un recorregut. I com que no tenim interès que torni, era clar que havíem de negociar, ni que fos a contracor", argumentava aquesta setmana Eduard Romeu, el vicepresident econòmic, en la trobada on presentava els pressupostos del Barça als periodistes.

L'Atlètic de Madrid va aconseguir la cessió de Griezmann el 2021 amb un acord per dues temporades. Ara bé, els matalassers es comprometien a pagar 40 milions de traspàs si l'atacant jugava més de trenta minuts en la meitat dels enfrontaments en què estava disponible. I què ha estat fent el conjunt de Simeone en aquest inici de curs? Doncs fer jugar Griezmann a partir del minut 60, per saltar-se la clàusula.

"Si hi havia mala fe per part de l'Atlètic de Madrid? Sembla bastant clar que sí. Però ja portem molts partits i el risc que no acabés complint amb el mínim per fitxar-lo era molt alt. Entre no cobrar res i menjar-nos-el amb patates, o acabar cobrant-ne alguna cosa, hem optat per la segona opció", afegeixen des dels despatxos.

La venda de Griezmann deixarà pèrdues en termes comptables

Griezmann, el davanter que havia de fitxar pel Barça l'estiu del 2018 per 100 milions i va acabar arribant el 2019 per 120, ha sigut un dels negocis més ruïnosos del Barça dels últims temps. El club l'ha acabat malvenent a l'Atlètic de Madrid, el seu club d'origen, per una xifra que ni tan sols arriba a cobrir la seva amortització. És a dir, la venda, tot i els 20 milions de tresoreria, deixarà pèrdues en termes comptables.

"Quan negocies és important fer-ho amb una situació de superioritat. O, com a mínim, amb igualtat. En el cas de Griezmann és evident que estàvem en inferioritat. I això s'ha acabat traslladant en el resultat de l'operació", admet una de les fonts consultades, pròxima al president Joan Laporta.

Amb Griezmann tornant definitivament a l'Atlètic de Madrid –signa contracte fins al 2026–, el gran beneficiat és el mateix jugador, que s'estalvia haver de mirar el rellotge per ser al terreny de joc. També és una bona notícia per a l'entrenador matalasser, Diego Simeone, perquè guanya una peça molt valuosa en atac. El tècnic ja havia manifestat públicament que volia comptar més amb el jugador, però que era un "home de club" i que acceptaria les ordres que li fessin arribar des de la cúpula directiva. Ara ja no té cap obligació. I, finalment, també hi surt guanyant la selecció francesa, que tindrà l'atacant en millor forma de cara al Mundial de Qatar.

stats