Esports 17/08/2021

El Barça engega la màquina amb l'objectiu de l'Eurolliga mentre espera Pau Gasol

Rokas Jokubaitis, Sertaç Sanli i Nicolás Laprovittola són les cares noves de l'equip

Joan Carol
3 min
Nikola Mirotić amb Joan Carles Navarro durant el primer dia del Barça 2021-2022

BarcelonaDesprés d'haver guanyat la lliga per primer cop en set anys, el Barça arrenca la temporada 2021-2022 amb l'objectiu d'aconseguir la màxima glòria europea. El curs passat tan sols cinc punts van separar els blaugranes d'alçar l'Eurolliga al Lanxess Arena de Colònia, en la final perduda davant l'Anadolu Efes d'Istanbul. Amb només nou jugadors del primer equip, l'equip de Jasikevicius torna a la feina sense saber encara la decisió de Pau Gasol, que amb 41 anys encara no ha dit si es retira o no.

Aquest dimarts Oriola, Mirotic, Calathes, Davies, Smits, Kuric, Sanli, Martínez i Jokubaitis, juntament amb set jugadors del filial: Juani Marcos, Agustín Ubal, Rafa Villar, Michael Caicedo, Gael Bonilla, Ibou Badji i James Nnaji, han superat la revisió mèdica. Dimecres començaran els entrenaments al Palau. Quan l'equip torni a la pista, es trobaran a faltar algunes cares que van tenir un important paper en la conquesta del títol de l'ACB. Han deixat la disciplina blaugrana Artem Pustovyi, Víctor Claver, Adam Hanga, Léo Westermann i Leandro Bolmaro.

Tot i haver perdut peces clau, les noves incorporacions prometen suplir les baixes. Sertaç Sanli, pivot de 2,13 metres, arriba de l'actual campió de l'Eurolliga. El turc, amb una mitjana de 15,5 punts per partit a la final four de Colònia, s'incorpora al Barça per intentar aconseguir dues corones europees consecutives. També s'estrena a l'equip de Jasikevicius el jove Rokas Jokubaitis, després de ser draftejat pels New York Knicks i d'haver participat en la Summer League de la NBA. El base lituà arriba al Barça amb l'objectiu de créixer en una de les millors lligues d'Europa.

L'apartat d'incorporacions el tanca –de moment– Nicolás Laprovittola, procedent del Reial Madrid, on ha jugat les últimes dues temporades. El base argentí té una mitjana d'11,6 punts en la seva trajectòria a l'ACB des del 2015. Juntament amb Abrines i Higgins, s'incorporarà més tard als entrenaments. En el cas del mallorquí i Laprovittola, tenen més dies de vacances per la seva participació en els Jocs. Sobre Higgins, el club ha comunicat que té permís per un assumpte personal.

Abans de tot aquest ball de moviments, pocs dies després que el Barça es coronés campió de l'ACB, el club va tancar tres importants renovacions. Sergi Martínez i Cory Higgins fins al 2024 i Abrines fins al 2026. Amb aquestes prolongacions, el Barça s'assegura la continuïtat d'un jove valor de la casa i els últims anys en plenitud de dos talents imprescindibles per a la rotació exterior de Jasikevicius. Amb el roster gairebé tancat, queda una peça per situar. Pau Gasol ha de comunicar el seu futur. El millor rookie de la NBA el 2002 té tota la secció de bàsquet blaugrana pendent de la seva decisió. Després de posar punt final a la seva etapa amb la selecció als Jocs Olímpics de Tòquio, Gasol té en les seves mans escollir si segueix jugant al Barça o es retira definitivament de les pistes.

Amb el Pau o sense ell, el Barça de Jasikevicius té el primer partit oficial el 4 de setembre: la semifinal de la Lliga Catalana contra el Joventut. L'endemà jugaria la final o el partit per al tercer lloc. L'11 de setembre els blaugranes disputaran la semifinal de la Supercopa Endesa contra el València Basket i el debut a la lliga arribarà el 19 de setembre, davant de l'UCAM Múrcia. El repte europeu tindrà inici l'1 d'octubre, amb el primer partit d'Eurolliga contra l'Alba de Berlín.

stats