Barça

El Barça s'acomiada d'Aubameyang per fer espai a Bellerín i Marcos Alonso

El club acorda amb el Chelsea la venda del gabonès, imprescindible per registrar els reforços defensius

4 min
Aubameyang.

BarcelonaLa gran sortida del Barça el darrer dia de mercat va ser el traspàs de Pierre-Emerick Aubameyang al Chelsea. El gabonès va acudir a la tarda a la Ciutat Esportiva de Sant Joan Despí a acomiadar-se dels seus companys i ja no es va entrenar amb permís del club per marxar cap a Londres i segellar la seva sortida. Ja és a la capital anglesa. Mateu Alemany i Joan Laporta firmen una plusvàlua interessant venent el davanter al Chelsea. Amb tot, els fets dels últims dies van debilitar la seva posició negociadora. Perquè l'atacant té una lesió a la mandíbula ocasionada per les agressions que va patir dilluns a la matinada a casa seva a Castelldefels, quan uns lladres el van colpejar amb un objecte contundent abans d’obrir-li la caixa forta i robar-li joies valorades en milers d’euros.

Tot i aquest contratemps que podria obligar Auba a passar pel quiròfan i a perdre's un mes de competició, Barça i Chelsea estaven condemnats a entendre’s: els londinencs, perquè volen reforçar la punta i Thomas Tuchel espera treure del gabonès un rèdit similar a l’etapa que van viure junts al Borussia Dortmund; i els catalans, perquè volen vendre per acabar d’apuntalar la plantilla. Finalment, el Chelsea inclou Marcos Alonso en la mateixa operació, cosa que el Barça volia evitar. L'estira-i-arronsa acabarà amb el madrileny abaratint un traspàs pel qual el club blaugrana percebrà 12 milions. Alonso, valorat en uns 5 quilos, ja ha aterrat a Barcelona i competirà amb Jordi Alba i Alejandro Balde per un lloc al lateral esquerre. Serà inscrit com a agent lliure i la idea és que tingui un contracte per una temporada.

Jordi Alba, molest, no vol marxar

Alba va ser un altre dels protagonistes de la jornada. L'Inter de Milà, que s’havia interessat amb anterioritat pel futbolista blaugrana, es postulava per acollir-lo com a cedit i assumia un 40% de la seva fitxa. El Barça és qui més va pressionar per tancar aquesta operació, fet que no va agradar el jugador, que no va donar el vistiplau a la seva sortida i, ja abans-d’ahir, no tenia cap intenció de deixar el club. El lateral i la seva família es troben bé a Barcelona –des del 2012 que forma part del primer equip– i fa només 48 hores la seva posició era rotunda respecte a una sortida del Barça, amb qui té contracte fins al 2024 i on cobra una generosa nòmina. Alba decideix quedar-se malgrat que també sap que amb l’arribada de Marcos Alonso i la projecció d’Alejandro Balde no tindrà el protagonisme que ha tingut durant els últims cursos. Així s’ha encarregat de fer-li saber Xavi Hernández: el lateral ha sigut suplent en els dos últims partits de Lliga.

Jordi Alba durant el Barça-Manchester City contra l'ELA

Alba vol jugar el Mundial del Qatar amb la selecció espanyola i, com que no marxa, tindrà competència per guanyar-se un lloc a la llista de Luis Enrique, que compta amb ell, amb el mateix Marcos Alonso i amb el valencianista José Luis Gayà com a futuribles al lateral esquerre. També està atent a Sergio Reguilón, que ha recalat a l'Atlètic de Madrid, i a Sergio Gómez, nou jugador del City de Guardiola.

Bellerín i Alonso, fitxats

Paral·lelament, reforçar el lateral dret també seguia sent una prioritat per a Xavi. Héctor Bellerín ha sigut l'opció escollida. El barceloní, de 27 anys, arriba lliure de l'Arsenal, ja que acaba contracte l'estiu vinent. Firma per una temporada i es rebaixarà notablement la fitxa respecte del suculent salari que tenia a l'Arsenal per poder ser inscrit amb el club blaugrana. Bellerín, sondejat ja en altres finestres de mercat pel Barça, arriba finalment com a pla B pel fitxatge frustrat de César Azpilicueta, el perfil que més encaixava a Xavi Hernández. És una opció econòmica després dels intents frustrats per Juan Foyth (car i actualment lesionat) i Thomas Meunier, de qui el Borussia Dortmund no tenia intenció de deixar-lo sortir a baix cost. Tindrà una clàusula de 50 milions i ja està inscrit.

Braithwaite, Dest, Abde i Pjanic

D'altra banda, el Barça i Martin Braithwaite van tancar ahir un acord per a la rescissió del contracte del danès. Sense dorsal i sense participar en la pretemporada, Xavi ja li va deixar clar fa mesos (al maig) que no hi comptava i que es busqués una sortida. Després que el davanter rebutgés la carta de llibertat, i amb la dificultat d’arribar a un acord per traspassar-lo, el Barça i l’ex del Leganés van pactar una xifra per rescindir el seu contracte. Amb el comiat del danès, el club blaugrana allibera 2,2 milions de fair play aquest curs i 2,8 la temporada vinent (2023-24), quan finalitzava el contracte que va firmar d'urgència amb Josep Maria Bartomeu el febrer del 2020, abans de l'esclat de la pandèmia a Europa. Braithwaite no abandonarà Barcelona, ja que va confirmar la seva arribada a l'Espanyol.

També va tancar la seva sortida Sergiño Dest, que, a contracor, se n'ha anat cedit al Milan, equip de Champions enguany i que es reserva una opció de compra de 20 milions. El nord-americà no comptava gens per a Xavi i necessita minuts abans del Mundial. També se'n va cedit Ez Abde, en el seu cas, a l'Osasuna, i sense opció de compra. El marroquí ha renovat abans el Barça, fins al 2026, i la seva clàusula de rescissió passa a ser de 200 milions d'euros. Per la seva banda, Miralem Pjanic es quedarà a Barcelona després que no hagi quallat cap opció perquè sortís. El bosnià serà el relleu natural de Busquets.

Tampoc marxarà Memphis Depay. El davanter neerlandès es va encarregar ell mateix d'anunciar-ho a xarxes. Es queda al Barça i complirà l'any de contracte que té. Serà el sisè davanter per a Xavi.

Bernardo Silva es queda al City

Mentrestant, Bernardo Silva va atendre la premsa a la zona mixta de l'Etihad Stadium després de golejar (6-0) dimecres el Nottingham Forest en un festival d'Erling Haaland, autor d'un hat trick. "La veritat és que no han arribat ofertes des d'Espanya. Em quedo al City, estic content", va dir el portuguès, que continuarà Anglaterra a les ordres de Pep Guardiola i punxa un dels globus del mercat estival.

stats