BARÇA
Esports 27/10/2015

El Barça destina 24 milions a acomiadar: 10 a Xavi com a prima i 14 en indemnitzacions

La segona partida més important és la que fa referència a tècnics i membres de la direcció esportiva, 5,5 milions

Albert Llimós
2 min
Josep Maria Bartomeu i l’homenatjat Xavi Hernández saludant Andrés Iniesta abans  del parlament del manxec.

BarcelonaEl Barça va pagar més de 24 milions la temporada passada entre indemnitzacions i primes de finalització de contracte. Això és el que reflecteix la memòria econòmica que el club va facilitar diumenge a l'assemblea de compromissaris. La major part d'aquesta quantitat va anar destinada a Xavi Hernández, que va rebre al voltant de 10 milions d'euros com a prima per finalitzar el contracte que el vinculava al Barça. L'egarenc tenia lligam fins al 30 de juny del 2016, li quedava per tant una temporada més al Camp Nou, i el club li va acabar abonant bona part de la fitxa pendent. Xavi va marxar amb la carta de llibertat a Qatar, on va signar per l'Al-Sadd.

Quan un jugador de pes marxa, el Barça acostuma a tenir un gest d'aquest tipus. Carles Puyol, per exemple, quan va abandonar el club la primavera del 2014 va rebre un premi de 2,4 milions per les 15 temporades que havia estat al primer equip. Al central li quedaven dos anys de contracte, però va renunciar seguir al Barça perquè no tenia forces per continuar per culpa de les lesions. Jugador i club van acordar que Puyol s'integrés a la direcció esportiva, sota la batuta d'Andoni Zubizarreta, però uns mesos més tard, el defensa va marxar precipitadament. Puyol no se sentia còmode amb el seu nou rol, formant-se dins la direcció esportiva, i la manera com el Barça va acomiadar Zubizarreta el gener del 2015 va precipitar el seu adéu.

Andoni Zubizarreta i Carles Puyol quan compartien tasques al club.

La segona partida més important d'indemnitzacions i primes de finalització de contracte és la que fa referència a les indemnitzacions del personal tècnic i de seccions, és a dir, entrenadors que van acabar la seva vinculació amb el Barça l'any passat, a tots els nivells, començant per Eusebio Sacristán, i també els membres de la direcció esportiva que dirigia llavors Zubizarreta, amb homes com Narcís Julià i Albert Valentín al capdavant. En total, fer fora tots aquests tècnics va costar al Barça 5,5 milions d'euros. Cal recordar que aquesta gran reestructuració es va tirar endavant el gener del 2015, quan Josep Maria Bartomeu va decidir prescindir del basc arran d'unes declaracions a Anoeta. Menys van costar les indemnitzacions a jugadors i tècnics del primer equip, 4 milions.

La reestructuració del personal de la resta del club va costar 3 milions d'euros, als quals s'han d'afegir els 1,5 que va costar indemnitzar els membres del comitè de direcció, que va passar de 12 persones el curs passat a 7 aquesta temporada. La baixa més notable en aquest sentit, la de l'anterior director general, Antoni Rossich. Cal recordar que, en l'últim any, Bartomeu ha canviat gairebé tot l'organigrama executiu de l'entitat, i ha reforçat algunes àrees amb l'arribada d'homes com Francesco Calvo, Pancho Schröder o Albert Roura.

stats