02/09/2022

Aubameyang, una abraçada i gràcies

2 min
Aubameyang celebrant un dels seus dos gols al Bernabéu.

Després d'intentar moure sense èxit la cadira a la majoria dels beneficiaris dels contractes sobredimensionats de Josep Maria Bartomeu, el Barça de Joan Laporta ha hagut de rascar el fair play financer necessari per acabar de reforçar la plantilla a través d'una peça que no apareixia en cap llista de transferibles. L'últim i frenètic dia de mercat de fitxatges ha confirmat el punt final a la relació de conveniència del club blaugrana amb Pierre-Emerick Aubameyang, que torna a Londres per tenir al Chelsea més protagonisme del que l'esperava a Barcelona a l'ombra de Robert Lewandowski.

El davanter gabonès diu adeu després d'una etapa tan breu com profitosa. 13 gols en 24 partits oficials contemplen un futbolista que va arribar lliure de traspàs, amb un sou simbòlic durant els primers sis mesos de periple, i que ha sigut un exemple paradigmàtic del que significa rendiment immediat. Aubameyang no va necessitar cap adaptació per entendre per què el Barça havia fet l'esforç titànic de reclutar-lo l'últim dia del mercat d'hivern. Va posar-se un dorsal de suplent (el 25) i, malgrat que Xavi Hernández preferia Álvaro Morata en el seu lloc, va merèixer de seguida la consideració d'indiscutible. Va trigar poc a rematar a la xarxa les centrades del seu col·lega Ousmane Dembélé, a moure's amb intel·ligència amb pilota i sense i, en definitiva, a tirar per terra la fama de poc professional que arrossegava del seu últim tram a l'Arsenal, en què Mikel Arteta va retirar-li la capitania. Tot plegat amb un somriure contagiós i sincer que va entrar directe pels ulls d'una afició tipa de cares llargues i de males notícies, tocada encara per les llàgrimes de comiat de Leo Messi.

Aubameyang ha fet diversos homenatges en mig any d'aventura blaugrana. No marcarà una era al Camp Nou com Ronaldinho, però, igual que l'exjugador brasiler, ha ajudat a transmetre alegria en un moment d'ensopiment generalitzat. No juga amb ulleres ni rep l'apel·latiu de Pitbull de la medul·lar, però, igual que Edgar Davids el seu dia, la seva intervenció durant un temps concret ha servit per assolir un objectiu esportiu tan bàsic com anar a la Champions. No ha fet dues assistències de gol en una final de Copa d'Europa entrant des de la banqueta, però, igual que Henrik Larsson en el seu moment, és un punta veterà que ha ofert un rendiment extraordinari com a blaugrana.

En xoc per un atracament lamentable viscut a casa seva, i amb la mandíbula lesionada per culpa d'aquest episodi, Aubameyang torna a la Premier League amb la carrera rellançada i deixa l'única plusvàlua ressenyable per al Barça en aquest mercat. El seu pas per Barcelona sortirà als llibres d'història i marcarà tendència. El seu ha sigut un fitxatge d'hivern convertit en idil·li d'estiu. Se'l recordarà per molt més que el seu doblet en un clàssic brillant al Bernabéu. Gràcies i una abraçada.

stats