LIGA BBVA
Esports 01/05/2015

L'Atlètic de Madrid rep un Athletic que lluita per ser a Europa

L'equip de Simeone gairebé toca amb els dits fer-se amb la tercera posició

Efe
2 min
Diego Simeone abans de començar la roda de premsa

MadridL'Atlètic de Madrid i l'Athletic Club competiran aquest dissabte per tres punts claus al Vicente Calderón, en un nou desafiament per a l'equip local contra un rival que mira a la setena plaça, una via segura per jugar la Europa League durant la propera temporada. A falta de quatre jornades, l'Atlètic gairebé toca el seu objectiu de ser tercer.

No es preveuen penes canvis en l'onze tipus de Simeone per al xoc d'aquest dissabte. No ha revelat la seva idea de l'alineació ni en l'entrenament del matí ni en la roda de premsa posterior, però tot indica que l'alineació serà idèntica o molt similar, com a mínim, a l'0-1 de dimecres a El Madrigal. La incògnita sorgeix, principalment, en un lloc en l'atac, amb Mario Mandzukic o Fernando Torres per acompanyar al francès Antoine Griezmann. El titular habitual és el davanter croat, que acumula ja nou partits sense marcar, però el gol aconseguit per l'ariet madrileny davant el Vila-real podria modificar-ho tot.

L'amarg empat de dimarts passat en el derbi davant de la Reial Societat, però, ha permès a l'Athletic igualar els 47 punts del Màlaga, que ja només supera als lleons per la diferència particular, encara que també s'ha ficat de ple tant al Celta com l'Espanyol en aquesta lluita per la setena plaça. Amb les baixes segures dels lesionats Iker Muniain i Ibai Gómez, l'acumulació de partits en l'última setmana pot animar a Valverde a introduir diversos canvis en l'onze. Un d'ells podria ser la volta a l'eix de la defensa de Xabi Etxeita, sancionat l'última jornada, en lloc de Carlos Gurpegui.

També Óscar de Marcos podria rellevar al lateral dret a Andoni Iraola, el gran protagonista de les últimes hores a Bilbao després que ahir anunciés la seva marxa de l'Athletic al final d'aquesta temporada després de 12 anys i més de 500 partits al club. Ander Iturraspe i Mikel Rico, tots dos suplents en el derbi, podrien també tornar al centre del camp en lloc d'Àger Aketxe i Mikel San José o Beñat Etxebarria dins d'un onze en el qual únicament sembla segura la presència d'Aritz Aduriz com a referència ofensiva.

Atlètic de Madrid: Oblak; Juanfran, Miranda, Godín, Gámez; Arda, Gabi, Tiago, Koke; Griezmann i Mandzukic o Torres.

Athletic Club: Iraizoz; De Marcos, Etxeita, Laporte, Balenziaga; San José, Beñat; Susaeta, Rico, Williams; i Aduriz.

Àrbitre: Jaime Latre (C. Aragonés).

Estadi: Vicente Calderón (18h / Canal + Liga i Gol televisió)

stats