Esports 05/06/2021

Un astut Charles Leclerc signa la seva segona 'pole' consecutiva

El pilot de Ferrari aprofita el rebuf de Lewis Hamilton per pispar-li el primer lloc a la graella

2 min
Charles Leclerc celebran la pole a Bakú

BarcelonaCharles Leclerc ha tornat a repetir la gesta. El pilot monegasc, que, tot i aconseguir la pole en l'últim GP a Mònaco, no va poder disputar la cursa per problemes mecànics, tornarà a partir primer en la cursa d'aquest diumenge al GP de l'Azerbaidjan (14 h, DAZN). A Bakú el de Ferrari espera tenir millor sort. Des de la posició més avançada de la graella de sortida, Leclerc buscarà el primer triomf de la temporada escortat per Lewis Hamilton (Mercedes) i Max Verstappen (Redbull).

Les banderes vermelles han sigut les protagonistes de la sessió de qualificació a Bakú. Una per tanda han frustrat els temps de molts pilots que han vist com els seus oponents acabaven topant contra els murs de protecció i posaven fi així a les seves possibilitats. A la Q1 ha sigut Giovinazzi qui ha topat amb les contencions, i la sessió s'ha hagut de suspendre. Un cop els operaris i la grua han tret l'Alfa Romeo de l'asfalt, la primera tanda s'ha pogut reprendre sense Nicholas Latifi, Mick Schumacher, Nikita Mazepin, Lance Stroll i el mateix Giovinazzi.

En la segona ronda, Ricciardo ha sigut qui ha fet onejar la bandera vermella a la vegada que la de quadres. L'accident del de McLaren en l'última volta ha provocat que altres pilots, com Sebastian Vettel, no poguessin registrar el seu millor temps i emetessin les seves queixes per ràdio. "Va home va!", deia indignat el pilot d'Aston Martin.

Deu corredors han disputat la ronda final. En un circuit tan complicat, estret i recaragolat com és el de Bakú, l'estratègia ha sigut primordial per assegurar-se un bon temps. El més llest ha sigut Charles Leclerc, que ha aprofitat el rebuf de Lewis Hamilton per col·locar-se primer. L'heptacampió del món no ha pogut millorar el seu registre ni quan l'ha ajudat seu company d'equip, Valtteri Bottas, que sortirà desè. Max Verstappen, amb l'accident que ha patit en els entrenaments lliures del matí ben present, s'ha assegurat la tercera posició al final de la tanda, just abans que Yuko Tsunoda (Alpha Tauri) topés contra les proteccions del circuit.

De cara a la cursa d'aquest diumenge, serà quasi igual d'important l'estratègia de les escuderies com els accidents i els problemes que puguin sorgir sobre l'asfalt en l'enrevessat traçat de Bakú.

stats