FUTBOL
Esports 15/08/2016

Primer assalt del City contra l'Steaua per jugar la Champions

L'equip de Guardiola buscarà un bon resultat en l'anada de la fase prèvia de la Champions a casa de l'Steaua de Bucarest, com també faran el Vila-real i el Red Bull Salzburg

Ferran Rigat
2 min
Guardiola donant ordres en el partit contra el Sunderland

BarcelonaJa queda poc perquè comenci la fase de grups de la Champions League. Però abans s'haurà de jugar l'última fase prèvia per acabar de decidir els últims equips que disputen la màxima competició de clubs europea. I entre aquests equips hi ha el Manchester City de Pep Guardiola.

El tècnic de Santpedor, que aquest estiu ha canviat el Bayern Munic pels 'citizens', s'enfrontarà a l'Steaua de Bucarest. El partit d'anada és aquest dimarts a terres romaneses. Un duel inèdit, ja que mai fins ara s'han vist les cares els dos conjunts.

El City arriba al partit després d'haver guanyat el Sunderland en el debut de Guardiola a la Premier. El 2 a 1 va deixar entreveure que els 'sky blues' encara s'estan adaptant al joc de toc que proposa l'entrenador català, però tot i així Guardiola va acabar satisfet: "Estic molt content de com ha jugat l'equip. A la segona part hem jugat molt bé. Potser hem d'atacar més ràpid. N'hem d'aprendre".

L'Steaua de Bucarest sembla, a priori, un rival assequible. Però a Manchester no es confien i Txiki Begiristain –secretari tècnic del club– avisava després del sorteig: "L'Steaua està tractant de recuperar el seu nivell a Europa. Aquests partits sempre són difícils". A més, els romanesos arriben amb més rodatge a l'anada. Ja s'han completat tres jornades de la lliga romanesa i l'equip de Bucarest ha guanyat en totes tres.

Que el canvi no afecti el retorn europeu

La temporada 2011/12 va ser l'última que el Madrigal va escoltar l'himne de la Champions. Aquella mateixa temporada el Vila-real va consumar el descens a Segona en un any per oblidar. Cinc temporades després el Submarí Groc vol tornar a disputar el màxim torneig a nivells de clubs. Però, per a això, els castellonencs hauran de superar el Mònaco en la fase prèvia. A diferència del City, els groguets jugaran el partit d'anada a casa el dimecres dia 17. El Mònaco, que no ha jugat mai contra el Vila-real, ja va disputar farà un any aquesta eliminatòria prèvia contra un altre equip espanyol, el València FC. En aquella ocasió l'equip monegasc va perdre per un total de 4-3.

Aquest duel serà el debut de Fran Escribà a la banqueta del Vila-real. Tot just farà cinc dies l'entitat castellonenca va destituir Marcelino García Toral, una decisió sorprenent tenint en compte a quina altura de la temporada ens trobem i el bon treball del tècnic asturià amb l'equip groguet. Tot i el canvi tan sobtat, Escribà va declarar que estava segur que l'equip "està preparat per passar la prèvia de la Champions".

Dos catalans volen fer-se un nom a Europa

El campió austríac, el Red Bull Salzburg, també buscarà un lloc a la fase de grups de la Champions que durant tants anys no troba. L'equip entrenat per Òscar Garcia i capitanejat per Jonathan Soriano porta quatre temporades consecutives classificant-se per a les rondes prèvies sense la fortuna d'arribar a la fase final. Si aquest any volen que sigui el definitiu hauran de vèncer el campió croat, el Dinamo de Zagreb. El primer partit es jugarà aquest dimarts a Croàcia.

stats