Ciclisme
Esports 30/05/2015

Aru posa contra les cordes Contador, que salva la 'maglia rosa'

L'espanyol supera una crisi a 20 km de la meta i gestiona l'avantatge sobre l'italià, que guanya la segona etapa consecutiva i consolida el seu segon lloc a la general

Ara / Efe
1 min
Fabio Aru, en un moment de la pujada a Sestrieres

BarcelonaAlberto Contador ha passat moments molt i molt complicats en la penúltima etapa del Giro d'Itàlia, però ha pogut conservar la 'maglia rosa'. Si no hi ha cap accident inesperat aquest diumenge, l'espanyol es proclamarà campió d'aquesta edició del 2015, com ja va fer fa set anys. Però avui ha fregat el desastre de perdre el lideratge, després que Fabio Aru tornés a agitar la carrera, al costat del seu company d'equip Mikel Landa.

L'italià ha completat els 199 km en 5 h 12 min 25 s. Contador ha passat per meta a 2:25, temps que li garanteix seguir amb un còmode avantatge a la classificació (2:02 sobre Aru i 3:14 sobre Landa).

Després de 30 km de carrera, s'ha format una fuga amb nou ciclistes, que l'equip del líder, el Tinkoff-Saxo, no ha permès que agafés mai prou diferència per complicar l'etapa. Mikel Landa s'ha escapat del grup de favorits en les dures rampes de Finestre. Contador ha intentat seguir-lo, però ha acabat desistint per mantenir-se vigilant Aru. Però ni tan sols ha pogut seguir la seva roda a tres quilòmetres de la pancarta de Finestre.

Al final, els dos Astana s'han ajuntat en la pujada a Sestriere, on Fabio Aru ha alçat els dos braços per celebrar la seva segona victòria consecutiva, que li garanteix també el podi a Milà, demà.

stats