Esports 12/09/2018

L'Artiem Half Menorca de Fornells preveu un nou record d'inscrits a les tres modalitats

Més de 550 bicicletes ja estan confirmades i l'organització creu que se superaran els 700 participants en una prova que ha esdevingut un referent en el panorama atlètic estatal

Iván Martín
2 min
Centenars d'esportistes participaran en un esdeveniment que permet gaudir del paisatge menorquí.

MaóTot a punt per a la celebració de la quarta edició del triatló Artiem Half Menorca que es durà a terme el cap de setmana del 22 i 23 de setembre a Fornells. Més de 550 bicicletes ja s'han inscrit i l'organització creu que se superaran els 700 participants. Entre les novetats més destacades d'enguany, cal assenyalar l'acuatló infantil que tindrà lloc dissabte 22, amb l'objectiu que els més petits de la casa puguin sentir-se part del repte esportiu.

El gerent de l'empresa organitzadora Elitechip, Guiem Bosch, assegura que el termini per inscriure's a la prova acaba "el pròxim dijous 20, i el 85% dels participants són de fora de Menorca, fet que posa de manifest el valor real de la prova i el seu atractiu, que l'han convertit en un dels referents a l'àmbit nacional". La competició està configurada per tres modalitats, la Half (1,9 km de natació, 90 km de bicicleta i 21 km de cursa a peu), la Short (1 km de natació, 34 km de bicicleta i 9 km de cursa a peu) i per relleus que es limita a la distància de la Half.

D'altra banda, un dels aspectes que caracteritza la prova és la seva capacitat per atraure l'interès de potencials turistes. Els esportistes arriben a l'illa amb la seva família i les autoritats posen en relleu el fet que es concentrin durant uns dies a Menorca fora dels mesos de màxima intensitat turística. El CEO d'Artiem Fresh People Hotels, José Guillermo Díaz Montañés explica que "tenir una prova com aquesta és un luxe. Més de 70 persones formaran part de l'equip Artiem, ja que molts ho fan per primera vegada perquè han vist anteriorment altres companys i les emocions que ha despertat poder prendre part de la prova. Per a nosaltres és molt important perquè és una forma de construir empresa i reforçar els valors".

stats