Operació Port
Esports 22/02/2013

Ángel Vicioso afirma que va tenir relació amb Eufemiano Fuentes "de forma esporàdica"

El ciclista del Katiuixa, que continua en actiu, és un dels testimonis de l'Operació Port. Vicioso ha negat que el doctor li practiqués cap extracció de sang

Efe
2 min
Diversos periodistes escolten la declaració del ciclista Ángel Vicioso, que ha fet per videoconferència

MadridEl ciclista del Katiuixa Ángel Vicioso, únic en actiu dels testimonis de l'Operació Port, ha reconegut haver mantingut relació com pacient amb el doctor Eufemiano Fuentes, tot i que "de manera esporàdica".

"Va ser el meu metge des del 1999 fins al 2002, era el metge del Kelme. Després vaig tenir relació amb ell en temps del Liberty (2004-2006) de manera esporàdica. El trucava per consultar algun problema que tingués, per exemple per una lesió de genoll que em vaig produir després d'una caiguda al Tour de França. Li vaig preguntar per solucionar el problema ", ha assenyalat.

Després preguntar el lletrat de l'UCI si Eufemiano Fuentes era traumatòleg, Vicioso ha assenyalat que "tot i que no era especialista en traumatologia, era un bon metge" i ell va pensar que li donaria "una solució".

Encara en l'època del Liberty, dirigit per Manolo Saiz –un altre dels acusats en l'Operació Port–, Vicioso consultava al seu director "si podia trucar a Fuentes, que no era metge de l'equip, per anar a algunes consultes".

Vicioso ha negat que Fuentes li practiqués alguna extracció de sang: "Em va enviar alguna extracció per les analítiques, fins i tot alguna me la va fer ell. Això ho feia a Kelme".

El testimoni ha afegit que quedava amb el metge "en hotels o en bars" i que aquest mai li va prescriure cap medicament i que, en cas de necessitar alguna prova, com una ressonància, el remetia a altres clíniques.

El ciclista aragonès ha negat que pagués al metge canari en el període 2004-2005 quan li feia alguna consulta. "Mai li vaig pagar res, ho feia gratis".

Respecte a Ignacio Labarta, un dels cinc acusats en el judici, ha admès una relació més àmplia en el pla personal i professional. "El conec des davant de ser professional, era el meu entrenador. Ho va ser en Kelme i ho ha estat fins fa dos anys. Després a l'ONCE va seguir planificant meus entrenaments", ha aclarit Vicioso, que ha explicat que li pagava a Labarta uns 5.000 euros anuals per les seves planificacions.

L'excorredor del Relax Fuenlabrada, Andalusia i Androni i actualment a les files del Katiuixa, no ha reconegut els documents que li han mostrat a través de la pantalla de la videoconferència, en què presumptament se li planificava la temporada amb els medicaments a consumir.

"Mai m'han planificat així la temporada. Només em manaven un pla fins a les clàssiques i la resta depenia dels resultats i el rendiment que tingués per anar a altres carreres. Els símbols que apareixen mai els havia vist", ha dit.

El corredor aragonès ha assenyalat que no tindria inconvenient a sotmetre's a les proves d'ADN per corroborar si entre les bosses de sang confiscades en els domicilis madrilenys del doctor Fuentes hi havia alguna seva.

Sobre les sigles que apareixen en la documentació intervinguda, el testimoni ha admès que podien correspondre a companys seus, com ara RH (Roberto Heras) o JB (Joseba Beloki), i que les inicials AV són les del seu nom.

stats