Motor
Esports 25/09/2022

Aleix Espargaró torna a topar amb la mala sort al Japó

El pilot d'Aprilia no ha pogut prendre la sortida amb la resta de pilots i ha hagut de canviar de moto

2 min
Aleix Espargaró, pilot d'Aprilia, durant el GP del Japó

BarcelonaAleix Espargaró sembla que no acaba de trobar la regularitat –ni la bona sort–. El de Granollers no vol deixar escapar l'oportunitat de lluitar pel Mundial per primer cop en la seva carrera esportiva i, contra tothom i contra tot, en cada Gran Premi porta el ganivet entre les dents per no desenganxar-se de la part alta de la taula. Un cop més, però, hem pogut veure que sobre l'asfalt del Japó la deessa fortuna no està de la seva part. A Motegi ha patit l'enèsim problema que l'ha relegat al final de la graella.

Abans que els semàfors s'apaguessin, durant la volta de formació, Espargaró ha notat que l'Aprilia no accelerava. Sense potència, les marxes no servien de res i, frustrat, ha començat a moure els braços a l'aire clamant al cel per la seva mala sort. Al box han començat les corredisses, esperant que el seu pilot estrella, el seu capità, hi entrés per canviar de moto. El català s'ha saltat la graella de sortida i ha entrat directament cap al pit lane i, amb un canvi que ha acabat amb una de les motos per terra, Espargaró ha pogut començar la persecució del grup.

La resta de pilots eren taques a l'horitzó. La distància era abismal. Descartant òbviament la victòria, l'objectiu ha passat a ser sumar punts fos com fos. Per aconseguir-ho, Espargaró necessitava estar entre els 15 primers i Il Capitano ha pilotat amb més instint i ràbia que no pas pausa. Un cop salvada la separació amb el grup, ha començat a superar rivals amb facilitat i ha acabat entrant a meta en setzena posició. De totes maneres, les seves opcions es mantenen després del Gran Premi del Japó, en què Pecco Bagnaia no ha acabat la cursa després de caure a l'última volta. Fabio Quartararo, líder del Mundial, tampoc ha tingut una jornada excepcional però s'ha emportat una vuitena posició que li permet agafar una mica d'aire respecte als seus perseguidors. La cursa l'ha guanyat el pilot australià de Ducati Jack Miller.

El circuit de Motegi no ha presenciat grans avançaments ni lluites trepidants fins als últims cinc girs. Des del moment en què s'han apagat els semàfors, els pilots han anat en fila índia, xino-xano fins a la meta. Marc Márquez, l'home del cap de setmana i del qual no es desenganxen les càmeres des que va tornar al Mundial, ha anat de mica en mica perdent posicions des de la històrica pole que va aconseguir dissabte 1.071 dies després. El d'Honda ha acabat quart i, per fi, després de quatre mesos i un periple llarguíssim que l'ha fet passar quatre cops per quiròfan, ha acabat una altra cursa de MotoGP.

stats