Motociclisme
Esports 04/09/2023

Aleix Espargaró per fi guanya a Montmeló després d'una lluita de pel·lícula

El líder del Mundial, Pecco Bagnaia, evacuat en ambulància després d'una aparatosa caiguda

ARA
2 min
L'alegria d'Aprilia, l'alegria d'Aleix Espargaró

BarcelonaAquest any, sí: Aleix Espargaró ha guanyat el Gran Premi de Catalunya. Festa grossa per a l'equip AprilIa, que ha vist com el pilot de Granollers, guanyador a tocar de casa, escombrava els fantasmes del greu error que va cometre l'any passat celebrant la segona posició del podi abans de temps.

Després d'una lluita preciosa a Montmeló, de pel·lícula, frec a frec entre Espargaró i el seu company d'equip, Maverick Viñales, Aleix ha aconseguit arrabassar-li la primera posició a quatre voltes per al final. Els dos pilots s'han arribat a tocar, però després de passar la línia de meta han evidenciat que mantenen una relació òptima perquè s'han intercanviat les motos.

Aprilia somriu i fa un resultat històric amb un primer i segon lloc al GP de Catalunya. Espargaró és feliç. Viñales ha sigut un gran rival (i company). Jorge Martín, el segon classificat a la general del Mundial, ha tancat el podi.

Aparatós accident del líder del Mundial

La cursa ha començat molt accidentada i s'ha hagut de repetir la sortida. La direcció de carrera ha mostrat la bandera vermella després de produir-se una multitudinària caiguda en la primera corba. Poc després, en una nova caiguda, la pitjor part se l'ha endut el líder del mundial, l'italià Francesco Pecco Bagnaia. Brad Binder no l'ha pogut evitar i li ha passat per sobre de les cames.

Després de ser atès al centre mèdic del Circuit, ha hagut de ser evacuat amb ambulància a l'Hospital General de Catalunya. Ho ha fet conscient i després de rebre un càlid aplaudiment de l'afició desplaçada a Montmeló (71.000 persones aquest diumenge, més de 150.000 sumant tot el cap de setmana). Les primeres observacions descarten una fractura greu.

Després de la tercera posició de Martín a Montmeló, Bagnaia manté un marge de 50 punts al capdavant del Mundial. Enea Bastianini també ha sortit perjudicat de l'aparatosa caiguda inicial i també ha hagut de ser evacuat a l'hospital.

stats