Barça

Agüero entra amb mal peu al Barça, entre una lesió de llarga durada i el comiat de Messi

L'exdavanter del City no podrà tornar a jugar fins al novembre després de la seva primera lesió al Camp Nou

3 min
Presentació de Kun Sergio Aguero amb Joan Laporta

BarcelonaLa nit abans del Gamper, quan tot el barcelonisme marxava a dormir confiant que la notícia del comiat de Messi fos un malson que hagués desaparegut al despertar, Sergio Agüero era a la casa del seu bon amic, acomiadant-lo. Fa anys que tots dos es coneixen, des que van compartir habitació en la convocatòria de la selecció argentina sub-21, o quan van guanyar l’or olímpic plegats el 2008. Agüero era feliç de poder jugar per primer cop al mateix club que Messi. I en els seus cercles íntims, s’ha mostrat mig trist, mig enfadat, al veure com el capità del Barça marxa plorant. Aquella nit, però, va entendre que calia acomiadar el seu amic i va ser un dels reis de la festa, portant per sorpresa l’streamer Ibai Llanos, per exemple. Tothom qui coneix Agüero el defineix com una persona positiva amb ganes de riure.

Menys de 24 hores després, Agüero no era al Johan Cruyff per la presentació de l’equip. Al club van informar ràpidament que l’exjugador de l’Independiente d’Avellaneda estava lesionat i, per aquesta raó, els metges li havien aconsellat no moure’s de casa. El Kun, un dels fitxatges d’aquesta temporada, s’ha convertit en el primer incendi que haurà de gestionar un home que sap com encarar aquests temes, Koeman. En poques hores, s’ha desmentit que el davanter vulgui rescindir el seu contracte i marxar, ara que sap que Messi marxa. I l’absència d’Agüero al Gamper ha posat més pressió sobre el jugador, fins que el Barça li ha fet unes segones proves mèdiques per explicar que haurà d’estar de baixa unes deu setmanes. És a dir, fins a mitjans de novembre, a causa d'una lesió tendinosa al bessó intern de la cama dreta que ara mateix no li permet recolzar el peu a terra. Lesió que s’hauria fet en una sessió d’entrenament diumenge al matí, just abans d’anar a la roda de premsa de comiat de Messi. Per a Koeman, que de cara al debut a la Lliga contra la Reial Societat no disposarà tampoc d’Ousmane Dembélé, Ansu Fati i Marc-André ter Stegen, un dels reptes serà trobar qui fa els gols que abans feien Luis Suárez i Lionel Messi. Sense Agüero, de fet, qui guanya opcions de seguir és el danès Martin Braithwaite, inicialment destinat a marxar. I Memphis Depay surt guanyador, gràcies als seus gols i la confiança de Koeman, que encara no ha pogut fer jugar ni un minut, ni en amistosos, Agüero, que va ser al Brasil guanyant la Copa Amèrica amb l’Argentina, però jugant poc. Aquella Copa Amèrica va acabar amb Messi plorant d’alegria al costat del Kun. Ara plora de ràbia, separant-se d’un jugador que, als 33 anys, no deixa de patir problemes físics. La sort no l’acompanya, de fet. Aquest any 2021 serà baixa per quart cop. El primer va ser per positiu de covid-19. Després, per molèsties al maluc i per un fort cop rebut en un partit de la Premier League.

Al Manchester City, club on del 2011 al 2021 va convertir-se en un dels jugadors més idolatrats de tots els temps, va arribar a estar un any sense marcar en lliga de finals del 2019 a finals del 2020, quan les lesions el van martiritzar. Especialment els anys 2019 i 2020, Agüero va deixar de ser aquell jugador que solia jugar més de 30 partits de lliga per temporada, a passar més hores sol al gimnàs recuperant-se de lesions. Una lesió al genoll el va deixar 17 partits fora de combat la temporada 2019/20, curs en què patiria dues lesions musculars més. La temporada passada només va poder jugar 12 partits, vuit dels quals de titular amb quatre gols marcats en totes les competicions. Llavors ja estava parlant amb la directiva presidida per Josep Maria Bartomeu, que volia intentar cuidar Messi, amb qui no es parlava, fitxant-lo. Aquella operació, però, la tancaria Joan Laporta, mentre intentava imaginar també com fer-s’ho per renovar Messi. No ha pogut ser. I un marxarà a París i l’altre encara no ha debutat amb un club on més d’un sospita que no arribin més lesions, d’Agüero. 

Creus que el Barça ha fet bé renunciant a renovar Messi?
stats