Economia 04/01/2023

El turisme internacional creix un 11% a les Illes Balears

La despesa turística també ha augmentat significativament

ARA Balears
2 min
Un 16% d’estrangers ha abandonat les Illes els darrers 10 anys

PalmaLes Illes Balears van rebre 165.403 turistes internacionals durant el mes de novembre del 2022. Aquesta xifra suposa un increment de l'11,4% en comparació amb el 2021 i confirma, de nou, l'allargament de la temporada turística. D'aquests viatgers de fora de l'Estat més de la meitat (50,4%) eren alemanys, mentre que França (10,4%) va ser el segon país emissor.

Pel que fa als primers 11 mesos del 2022, les Illes Balears van rebre un total de 13,1 milions de turistes internacionals, el doble que el 2021. D'aquesta manera, es converteixen en la segona regió espanyola que més viatgers de fora de l'Estat va rebre, només per darrere de Catalunya (14 milions)

Del total de turistes internacionals que van visitar l'Estat durant el mes de novembre de l'any passat, el 3,8% van triar les Illes Balears com a destinació per a les seves vacances. Les Illes Canàries, Catalunya, Andalusia, Madrid i el País Valencià van ser les comunitats autònomes de l'Estat que més viatgers de fora d'Espanya reberen durant l'onzè mes de l'any passat, un rànquing que des de l'inici de la temporada turística havien liderat sempre les Illes Balears.

Pel que fa a la despesa turística d'aquests viatgers, durant l'onzè mes de l'any passat també se'n va registrar un increment significatiu. Segons les dades publicades aquest dimecres per l'Institut Nacional d'Estadística els turistes que visitaren l'Arxipèlag durant el mes de novembre van gastar 190 milions d'euros, un 15,9% més que en el mateix període de l'any passat. Aquesta xifra deixa el mes de novembre del 2022 com el mes on els viatgers han gastat més a l'Arxipèlag des que es registren les estadístiques (2015).

La despesa mitjana per turista a les Balears durant aquest període fiu de 1.149 euros, xifra que suposa un increment del 3,9% en comparació amb les dades recollides el 2021. Per dia, els viatgers internacionals gastaren de mitjana a l'Arxipèlag 131 euros.

stats