Economia 09/10/2020

TUI reprendrà els vols turístics d'Alemanya a Mallorca a partir del 15 d'octubre

De moment, la companyia no posarà en marxa els seus avions de TUI Fly, sinó que utilitzarà les companyies Lufthansa i Eurowings

Ara Balears
2 min
Un avió de TUI-Fly.

PalmaEl touroperador TUI ha anunciat que reprendrà els vols turístics d'Alemanya a Mallorca a partir del 15 d'octubre, segons ha avançat Última Hora i ha pogut confirmar l'ARA Balears. La companyia, que va anunciar que deixava d'operar vols amb Mallorca el passat 15 d'agost, ha assenyalat que no posarà en marxa els seus avions de TUI Fly, sinó que utilitzarà les companyies Lufthansa i Eurowings. Els turistes que arribin a Mallorca s'allotjaran als hotels oberts de la Platja de Palma i Alcúdia.

"El que ha fet l'aerolínia és aprofitar les reserves dels clients alemanys que tenia entre el 15 dia 31 d'octubre a Mallorca per recol·locar-los en vols ja existents de Lufthansa i Eurowings", expliquen fonts de la Conselleria de Turisme a l'ARA Balears. Per la seva part, la companyia alemanya ha anunciat que la represa de vols tindrà continuïtat i que fins al febrer operarà amb aquestes dues aerolínies. Serà a partir del març, si la situació sanitària ho permet, que el touroperador ja començarà a volar amb els seus avions de TUI Fly.

Segons apunta TUI, la millora de la situació sanitària a les Illes ha fet que el touroperador prengués la decisió de reprendre la seva activitat a Mallorca. "L'aerolínia veu que la situació sanitària de les Illes està millorant i, per tant, ofereix als seus clients si hi volen viatjar, però amb les restriccions que poden tenir en tornar al seu país d'origen", ha especificat el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, durant una roda de premsa.

Així mateix, ha subratllat que l'anunci no l'ha "sorprès" perquè des de la Conselleria estan amb contacte constant amb el touroperador. Si bé encara no hi ha cap vol confirmat, Negueruela destaca que aquesta recol·locació de clients és "una bona notícia" perquè "demostra que els turistes tenen interès per viatjar a Mallorca".

Per la seva banda, la presidenta de la Federació Empresarial Hotelera de Mallorca (FEHM), Maria Frontera, ha qualificat la represa de l'activitat com una "notícia positiva". No obstant això, ha recordat que tot i que "la corba de la pandèmia i les dades sanitàries van millorant", tant la patronal com el Govern han de continuar "lluitant per aconseguir corredors verds segurs amb altres territoris europeus".

stats