Economia 16/09/2021

Una trentena de persones es concentren a Palma per protestar contra el preu de l'electricitat

La manifestació s'ha duit a terme davant de la Delegació del govern i ha estat convocada per Consubal

2 min
El president de Consubal, Alfonso Rodríguez Sánchez responent als mitjans durant la concentració.

PalmaAmb pancartes on es podien llegir els lemes d'"Expropiació ja!", "El llum no és un luxe, és una necessitat" i "No són retallades, són destralades", s'han concentrat una trentena de persones davant la Delegació del govern de l'Estat per protestar contra el preu de l'electricitat. La manifestació ha estat convocada per l'Associació de Consumidors i Usuaris de les Illes Balears (Consubal), que s'ha queixat enèrgicament de l'actitud de les elèctriques i de la poca eficiència de les mesures que vol aplicar el govern estatal.

El president de Consubal, Alfonso Rodríguez Sánchez, ha assegurat que si s'ha convocat aquesta concentració, és perquè "ha arribat el moment de dir basta". Segons ha apuntat, no es poden continuar suportant aquests increments que se succeeixen cada dia. "En diuen rècords, però realment són destralades a les economies familiars", alertava, a més de fer patent que les mesures que ha iniciat el govern són supèrflues, massa toves i a llarg termini, tot i que el que es necessita realment és el contrari, assegurava Rodríguez.

Una trentena de persones concentrades davant de la delegació del govern espanyol.

"Creiem que el govern té eines per fer-ho, s'ha de canviar el sistema de fixació de preus", deia el president de Consubal, qui ha reivindicat el principal problema que existeix amb relació als excessos de preus del llum. A més, ha reivindicat que s'haurien d'eliminar els peatges elèctrics i el dèficit tarifari i que, per contra, s'hauria d'incrementar el bonus social per a les famílies més desfavorides. Després del xantatge que estan fent les elèctriques al govern de l'Estat per voler abaixar el preu, Alfonso Rodríguez ha defensat que ara és el moment d'actuar més que mai.

stats