Economia 26/10/2020

Treball dona un milió d'euros en ajudes a les empreses del transport discrecional

L'objectiu és cobrir el 50% de les quotes a la Seguretat Social dels treballadors que han estat inclosos en un ERTO

Ara Balears
2 min
Una imatge d'arxiu d'autobusos a l'aeroport de Palma. / PERE BOTA

PalmaEl Consell de Govern ha aprovat una convocatòria d'ajuts destinats a mantenir els llocs de treball dels treballadors fixos discontinus del sector del transport discrecional turístic per carretera. Segons l'Executiu, l'import global d'aquesta ajuda és d'1,05 milions d'euros, que contribuiran a compensar un dels sectors que s'han vist greument afectats pel tancament d'establiments durant la temporada turística d'enguany.

Aquests ajuts excepcionals bonificaran el 50% del cost de les quotes de la Seguretat Social dels treballadors que han estat inclosos en un ERTO. El Govern ha destacat que les subvencions són compatibles amb les exempcions i bonificacions a les quals també es poden acollir les empreses, fins a un total màxim del 75% de les quotes.

Els ajuts beneficiaran un col·lectiu format per devers 80 empreses i 1.600 treballadors de les Illes. La Conselleria ha apuntat que les empreses que vulguin beneficiar-se d'aquestes ajudes hauran de complir una sèrie de requisits, com ara desenvolupar la seva activitat econòmica i tenir el seu domicili fiscal a les Balears, estar al corrent de les obligacions tributàries o no haver estat sancionat els darrers tres anys per exercir o tolerar pràctiques discriminatòries per raó de sexe o de gènere.

L'Executiu ha subratllat que totes les sol·licituds s'hauran de presentar en el Registre General de la Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball. La Direcció General de Treball resoldrà els expedients.

Increment històric de places al SOIB

El Consell de Govern ha aprovat una nova relació de llocs de treball per al Servei d'Ocupació de les Illes Balears (SOIB) en la qual incorpora 89 places estructurals. El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, ha destacat que és el major increment de la seva història.

Negueruela ha explicat que aquests treballadors no eren interins, sinó que tenien contractes d'obra lligats a projectes de l'Estat. "Ara es creen 89 places estructurals, mitjançant convocatòria, i passaran a ser empleats fixos".

La Conselleria ha apuntat que amb aquesta nova relació de llocs de treball el SOIB disposarà de 385 persones de plantilla orgànica i de personal funcionari i laboral, la qual cosa suposa un creixement del 26% de personal estable, que es complementarà amb projectes d'inversió, que sumen prop de 415 treballadors en conjunt, distribuïts a totes les illes.

El Govern ha destacat que amb aquesta dotació se soluciona una circumstància reivindicada històricament a Formentera. Ara s'incorpora un nou tècnic d'ocupació de mercat de treball i una auxiliar administrativa. Així, l'estructura total del SOIB de Formentera serà de tres persones.

Segons la Conselleria, la modificació de la relació de llocs de treball suposa un pressupost de 2.660.139 euros de fons pressupostaris propis. D'aquesta manera, apunta l'Executiu, es reduirà l'elevada dependència financera del SOIB respecte dels fons sectorials estatals, que fins ara pagaven les nòmines dels treballadors en projecte d'inversió.

stats