Economia 10/07/2019

Els treballadors balears no arriben al sou mitjà anual de l'Estat

A les Illes cobren de mitjana 21.913 euros a l'any, mentre que la mitjana estatal es troba en els 23.812

Ara Balears
1 min
Les Illes Balears són la comunitat que requereix menys doblers del finançament de l'Estat

PalmaLa retribució mitjana anual de les Balears està per sota de la mitjana estatal. Així ho determina un estudi d'Infoempleo Addeco, que ha analitzat els salaris de les diferents comunitats autònomes. D'aquesta manera, els treballadors balears reben una mitjana de 21.913 euros a l'any, una xifra que no arriba a la mitjana estatal, que és de 23.812. A més, la xifra balear suposa una caiguda de 422 euros respecte de l'any passat.

El sou més alt es troba a Catalunya, amb un sou mitjà anual de 26.421 euros, i segueixen la llista Madrid, el País Basc, Galícia i Madrid. Aquestes comunitats reben més de 23.000 euros a l'any. Entre els 23.000 i els 22.000 hi ha Extremadura, Andalusia i València. Les Balears es troba en la novena posició, amb un sou mitjà anual que no arriba als 22.000 euros. Les comunitats on la mitjana és més baixa són Castella-la Manxa i Aragó.

L'informe també posa de manifest que durant el darrer any les empreses espanyoles han continuat ampliant les plantilles, però un 42% dels enquestats ha assegurat que el sou que se li ha oferit és inferior al dels treballadors que fa cinc anys o més que fan feina en un lloc similar. La majoria dels treballadors enquestats asseguren que se senten ben remunerats.

Bretxa salarial

Durant el darrer any la bretxa salarial entre homes i dones s'ha incrementat. L'estudi assegura que el sou mitjà dels homes s'ha situat en 25.044 euros, un 18% superior al de les dones, que han rebut un sou mitjà de 21.229 euros. La bretxa salarial per formació supera els 12.144 euros, que és la diferència que existeix entre el sou d'un treballador amb màster i un que no té estudis.

stats