Economia 07/07/2021

Els sindicats firmen l'acord de l'ERO de Majorica, que suposa la sortida de 103 treballadors

Permet subrogar 165 empleats, quatre més que els contemplats per MajolaPerla en l'oferta amb la qual va guanyar el concurs

ARA Balears
1 min
Aparador d'una botiga amb productes de Majorica, a Palma.

PalmaEls representants dels treballadors i els sindicats CCOO i UGT han firmat aquest dimecres un acord amb l'administració concursal de Majorica per a l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO), que suposa la sortida de 103 treballadors. Segons ha informat Europa Press, l'acord permet subrogar 165 empleats, quatre més que els prevists per MajolaPerla en l'oferta per Majorica amb la qual va guanyar el concurs.

L'acord ha estat votat favorablement per una àmplia majoria dels treballadors afectats, després de diverses jornades de negociació, i inclou les millores de les indemnitzacions legalment establertes mitjançant complements en funció de l'antiguitat, que van dels 3.000 als 8.000 euros.

També s'ha subscrit un acord de manteniment de l'ocupació per quatre anys, que permetria reincorporar els treballadors afectats per l'ERO si es produeixen noves contractacions a l'empresa.

Els sindicats han valorat l'acord "tenint en compte que s'ha fet en el marc d'un procés concursal, la qual cosa limitava enormement la intervenció sindical". Han apuntat que suposa "una notable millora" de les propostes inicialment presentades per l'adjudicatària i han agraït la intervenció de la Direcció General de Treball.

Cal recordar que el Jutjat Mercantil número 1 de Palma va autoritzar el mes de maig la venda de Majorica a MajolaPerla, que va plantejar una oferta de 12,2 milions d'euros.

La venda incloïa les marques propietat de Majorica, el seu secret industrial per a la fabricació de perles artificials, els treballadors inclosos en l'oferta, diversos edificis, arrendaments de botigues i contractes de superfície, acords de distribució a l'estranger, drets de publicitat i imatge, existències i immobilitzat adscrit.

stats