Economia 31/03/2021

El sector empresarial balear proposa projectes per un valor de 725 milions als fons europeus

El Govern ja té més de 250 idees i projectes d'inversió que sumen més de 5.000 milions

ARA Balears
1 min
L'edificabilitat dels polígons, qüestionada

El sector empresarial de les Balears ha proposat 350 projectes per un valor de 725 milions d'euros que voldrien finançar amb els fons de reactivació econòmica de la Unió Europea, segons va informar dimarts al Parlament el conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura, Miquel Company. El Govern ja té més de 250 idees i projectes d'inversió que sumen més de 5.000 milions d'euros.

Company va recordar que ja s'han assignat 300 milions d'euros del fons de Recuperació per la Cohesió i Territoris d'Europa (REACT-EU) per a les Balears, i que han de servir per superar l'impacte de la pandèmia en els àmbits de l'educació, la sanitat i els serveis socials.

El conseller també va comentar que els Pressuposts Generals de l'Estat d'enguany inclouen 150 milions d'euros per a les Illes que es destinaran a fer polítiques ambientals i de transició energètica, però també d'habitatge i turisme.

A més, Company també va anunciar la "imminent" creació d'un comitè d'experts perquè assessorin el Govern en la definició del pla estratègic de diversificació i transformació del model productiu de les Balears.

Cal recordar que 45 entitats privades com ara RIU, Iberostar, Melià, Barceló i la fundació conservacionista Marilles, i també entitats públiques com el Govern i la Universitat de les Illes Balears, varen presentar fa un mes idees al Ministeri de Turisme per aconseguir captar part dels fons europeus de recuperació per un valor de 7.800 milions d'euros i amb l'objectiu de redefinir el turisme més obsolet.

stats