Economia 19/10/2023

Sáenz de San Pedro "ni preveu ni descarta" estendre els estudis de càrrega de feina a apartaments turístics

Aquest dijous ha tingut lloc la primera jornada per analitzar els mètodes i el temps de treball de les Kellys

ARA Balears
2 min
Una cambrera de pis treballant a un hotel de Platja de Palma.

PalmaEl conseller d'Empresa, Ocupació i Energia, Alejandro Sáenz de San Pedro, ha afirmat que el seu departament "ni preveu ni descarta" l'aplicació dels estudis de càrrega de feina de les cambreres de pis als apartaments turístics. Així ho ha assenyalat el conseller, segons ha recollit Europa Press, en la primera jornada per analitzar els mètodes i el temps de treball de les Kellys. En aquest sentit, ha indicat que estan "començant el procés" dels estudis de càrrega de feina i, amb els suggeriments que sorgeixin, "dissenyaran el full de ruta", però, "en principi", la implantació en els apartaments turístics "no està prevista, ni descartada, ni confirmada".

Per la seva banda, la directora de la Federació Empresarial Hotelera de Mallorca (FEHM), María Frontera, quan ha estat preguntada sobre la implantació dels estudis als establiments hotelers de l'illa, ha assenyalat que "tots" han de desenvolupar-los i que "tant de bo afectàs tot el sector turístic, inclosos els habitatges vacacionals que també tenen aquests serveis de neteja".

Primera jornada formativa a hotelers

Aquest dijous ha tingut lloc la primera jornada formativa a empreses hoteleres de les Balears, per donar a conèixer, assessorar i resoldre dubtes sobre els aspectes mencionats en relació amb la feina de les cambreres de pis. La trobada ha tingut lloc a la seu de la FEHM i s'ha organitzat de manera conjunta amb l'Institut Balear de Seguretat i Salut Laboral (Ibassal).

Sáenz de San Pedro ha destacat que el motiu principal d'aquesta jornada i de les que tindran lloc properament és "oferir el suport i l'assessorament necessari perquè totes les empreses del sector hoteler balear puguin desenvolupar de manera efectiva la metodologia aprovada i poder complir amb els objectius i compromisos marcats". En aquesta primera sessió hi han participat un total de 80 inscrits.

Frontera ha remarcat que l'objectiu comú és "millorar la salut laboral" i "l'entorn", ja que s'ha començat amb les cambreres de pis, però "després seguiran" altres, com el personal de sala o de cuina, tot i que ha indicat que "no hi ha cap calendari" per a la seva extensió.

stats