Creuers
Economia 13/07/2022

Els restauradors i comerciants reclamen al Govern que elimini la limitació de l'arribada de creuers

Neguen que generin cap mena de contaminació ni saturació turística

ARA Balears
1 min
Un megacreuer al port de Palma.

PalmaEls restauradors i comerciants de les Illes Balears han reclamat aquest dimecres al Govern que elimini les restriccions i limitacions a l'arribada de creuers als ports de l'Arxipèlag o que, com a mínim, s'augmenti el nombre de creuers que poden arribar per potenciar el nombre de turistes que arriben a l'Arxipèlag temporalment amb aquestes embarcions.

Les principals patronals de comerciants i restauradors (Pimeco, Afedeco, CAEB, Amictur) han emès un comunicat en què denuncien que l'Executiu illenc fa "demagògia" i està "demonitzant aquest sector turístic, del qual depenen econòmicament milers de famílies". A més, defensen que aquest és "un turisme de qualitat i desestacionalitzador" i han afegit que la despesa d'aquesta mena de turistes quan visiten les Balears és "molt alta".

Pel que fa a la contaminació d'aquests creuers i la saturació que suposa l'arribada d'aquests turistes a l'Arxipèlag, les quatre associacions asseguren que "es tracta d'afirmacions que són totalment falses, indueixen a confusió i l'únic objectiu que tenen és manipular l'opinió pública amb dades falses i fotografies per tal que es creguin una alarma que no existeix". Per tal de reforçar aquest argument, les associacions i patronals asseguren que l'informe de l'empresa Labaqua Kunak assegura que els mesuradors instal·lats al port de Palma estan per sota dels nivells legislatius de referència i que, per tant, "la contaminació dels creuers no existeix".

D'altra banda, també neguen la saturació del centre de Palma que provoca l'arribada massiva d'aquests turistes, ja que asseguren que no existeix cap mena de massificació i que "es pot caminar tranquil·lament per la zona i gaudir de tot sense cap problema".

stats