Economia 10/10/2022

Les reserves hoteleres a les Balears cauen quasi un 20% en una setmana

Tot i el descens les xifres són superiors a les registrades l'any passat i el 2020

ARA Balears
1 min
Un turista a la recepció d'un hotel a Mallorca

PalmaLa temporada turística a les Illes Balears s'acosta al seu final i les reserves hoteleres de les darreres setmanes en són un gran exemple. Segons la plataforma TravelgateX, durant els darrers set dies les reserves hoteleres han caigut un 17,8% a l'Arxipèlag. Tot i això, les reserves es mantenen encara un 3,2% per sobre de les que es registraren en el mateix període de l'any passat i un 291% més altes que el 2020.

Aquestes xifres situen les Illes Balears com la sisena comunitat autònoma de l'Estat amb més reserves hoteleres durant els primers 15 dies d'octubre per darrere d'Andalusia, Catalunya, Canàries, Madrid i València. TravelgateX ha detallat, també, que el 8,4% del total de les reserves hoteleres dutes a terme a l'Estat per a aquest període s'han fet a establiments turístics de les Illes Balears.

Pel que fa al tipus de turisme que s'espera en aquests primers dies d'octubre, la plataforma ha destacat que la majoria (47,2%) són parelles i que l'estada mitjana supera els tres dies. Pel que fa als mercats emissors, el 71,8'% d'aquests turistes són espanyols, mentre que un 11,6% són britànics i un 1,9%, alemanys.

stats