Economia 26/05/2021

El Regne Unit es planteja avaluar per separat les Balears i Canàries en les seves recomanacions de viatge

Londres manté un semàfor epidemiològic que filtra els països en funció de l'estimació de risc de coronavirus

ARA Balears
1 min
Aeroport de Palma

PalmaLes Balears i Canàries podrien passar al color verd del semàfor del Regne Unit abans que la resta de l'Estat, ja que el govern britànic està plantejant la possibilitat de relaxar les seves recomanacions de viatge per comunitats en la revisió que faran el 7 de juny, segons ha informat Europa Press.

Londres manté un semàfor epidemiològic que filtra els països en funció de l'estimació de risc de coronavirus. Espanya figura en ambre, per la qual cosa les autoritats britàniques no només desaconsellen els viatges no essencials sinó que introdueixen requisits com ara diversos tests i una quarantena que han de passar els britànics que tornin de l'estat espanyol.

Precisament, el secretari d'Estat d'Aviació, Robert Courts, ha plantejat fer un enfocament regional, i ha remarcat que els dos arxipèlags espanyols o les illes gregues, tots destins populars pel turisme britànic, podrien passar al llindar verd.

Segons ha informat The Guardian, el govern britànic ha demanat al Centre Conjunt de Bioseguretat que analitzi de forma separada els casos de les illes quan presenti les dades que determinaran el nivell d'alerta per als diferents territoris. Cal recordar que el Govern balear fa setmanes que demana que el Regne Unit faci aquesta diferenciació, ja que la situació epidemiològica de les Illes millora dia a dia.

stats