Economia 24/04/2018

El regidor del Port de l'Ajuntament de Maó avisa que els vaixells de gran eslora podrien deixar la ruta

Hèctor Pons lamenta la decisió de la companyia MSC d'abandonar la ruta del Port de Maó, però considera que la solució no implica desvirtuar o malmetre l'encant natural del port maonès

Ara Balears
2 min
Els creuers de gran eslora tenen serioses dificultats per a realitzar l'operativa d'entrada i sortida.

MaóEl primer tinent de batle i regidor del Port de l'Ajuntament de Maó, Hèctor Pons, adverteix que l'augment d'eslores dels principals vaixells podria impossibilitar la logística operativa a la rada. Pons explica que "el port de Maó no sempre podrà acollir els vaixells de gran eslora. Les navilieres més importants estan fent vaixells les eslores dels quals superen en un nombre considerable els metres que tenen avui en dia". A més, Pons ha recordat que "a nosaltres ens interessen els creuers de petita i mitjana eslora, que són els que duen passatgers d'un poder adquisitiu més elevat".

De tota manera, el responsable del Port de Maó també ha deixat clar que l'equip de govern "no té res en contra dels creuers" i afirma que "som conscients que aquesta tipologia de turisme aporta una part important d'ingressos econòmics a la nostra ciutat". D'altra banda, Hèctor Pons s'ha desmarcat de la saturació que es viviu a Palma amb el turisme de creuers. En aquest sentit, ha assenyalat que "la realitat a Maó és radicalment diferent. Aquí no coincideixen sis o set vaixells al mateix temps i estam tranquils perquè l'última normativa de l'Autoritat Portuària aprovada regula perfectament l'activitat d'oci interior i el descans veïnal".

Tot això ha vingut a rotllo perquè ha transcendit que la companyia MSC deixarà d'operar la ruta de Maó a causa de les grans dimensions dels seus creuers. El vaixell que cobria l'escala de Maó serà enviat a Cuba per operar un altre trajecte. Aquesta circumstància provoca que a les Illes Balears es destini un vaixell de 330 metres d'eslora, 50 metres més que el 'MSC Opera'. Hèctor Pons ha lamentat la notícia, però creu que "és una qüestió de seguretat, tot i que intentarem amb el Consell Insular de Menorca fer canviar d'opinió a MSC o trobar-hi una solució. És cert que s'han proposat actuacions al port per facilitar-ne l'operativa, però els ciutadans no estan disposats a desvirtuar la realitat ni a malmetre el port natural de Maó perquè hi puguin venir creuers de 330 metres d'eslora".

stats