Economia 19/02/2021

La presidenta del Consell de Mallorca assegura que els ciutadans no tornaran a pagar per circular pel túnel de Sóller

Catalina Cladera no comparteix la decisió del Tribunal, que ha confirmat l'anul·lació del rescat públic

i
Ara Balears
2 min
El Túnel de Sóller. / ARA BALEARS

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, no comparteix la decisió del Tribunal Superior de Justícia, que ha tornat a anul·lar el rescat públic del túnel de Sóller. Cladera ha assegurat que els ciutadans no tornaran a pagar per circular per aquest tram de tres quilòmetres. Així i tot, ha mostrat respecte per la decisió del tribunal i ha anunciat que el Consell analitzarà durant les pròximes setmanes si convé recórrer contra la decisió del Suprem o posar en marxa altres vies, com la de negociar una solució econòmica amb l'empresa concessionària.

Cladera ha defensat la decisió del Consell de Mallorca de rescatar en el seu moment aquesta concessió per una raó "d'interès públic", tot i que el Tribunal Superior de Justícia conclou que aquesta raó no es pot defensar en aquest cas. I recorden que la decisió de declarar la gratuïtat del túnel és "irreversible".

A més, segons ha informat la institució aquest divendres, es manté el suport a la decisió presa per l'equip de Govern anterior, que, assegura, "va actuar en favor de l'interès general perquè tota la ciutadania pogués gaudir d'una manera gratuïta del lliure pas per totes les vies públiques de Mallorca".

El diputat i portaveu de MÉS per Mallorca, Miquel Ensenyat, també ha assegurat que la sentència nega l'interès general "d'una decisió que va ser adoptada amb els informes favorables tant de la Secretaria General del Consell de Mallorca com del Consell Consultiu".

A més, ha recordat que revertir la concessió "no només atenia a una demanda històrica sinó que posava fi a un abús envers els usuaris". Per això ha animat al Consell a defensar davant els òrgans judicials competents "la necessitat i l'interès general de no revertir el rescat en tant que aquest suposa acabar amb un greuge històric, garantint el dret a la mobilitat del conjunt de mallorquins i mallorquines".

Per la seva part, Glovalbia ha assegurat en un comunicat que la sentència del Tribunal Superior de Justícia de les Balears recull tots els arguments que va utilitzar en el seu escrit d'oposició a l'apel·lació del Consell sobre la sentència de primera instància que va declarar la nul·litat del rescat.

stats