Economia 10/08/2022

Presenten 690 sol·licituds per accedir al bo lloguer jove a les Balears en una setmana

Les Illes tenen 9,6 milions d'euros que estan dirigits a aquesta ajuda

ARA Balears
2 min
Un edifici en lloguer a Palma

PalmaUn total de 690 persones han demanat el bo jove de lloguer la primera setmana que s'ha pogut fer. Així n'ha informat aquest dimecres el conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí, davant dels mitjans de comunicació.

En total, les Illes disposen de 9,6 milions d'euros que estan dirigits els pròxims dos anys a aquest bo, que ajudarà els més joves a llogar un pis. En aquest sentit, el conseller ha assegurat que tot d'una que es comprovi que les sol·licituds compleixen els requisits, començaran a abonar les ajudes.

Respecte del nombre de peticions que hi ha fins ara, Marí ha admès que hi haurà moltes sol·licituds a la Comunitat Autònoma i que aquesta primera dada demostra que hi ha hagut "una resposta molt grossa". Quan es va presentar aquesta ajuda, el Govern va calcular que uns 1.600 joves de les Balears hi podrien accedir.

Cal recordar que els requisits principals per accedir a l'ajut són ser titular d'un contracte de lloguer que no superi els 900 euros i que els ingressos de la unitat de convivència no superin tres vegades l'IPREM, és a dir, 24.318 euros. El termini per presentar sol·licituds està obert fins al 15 de setembre.

11 habitatges de protecció a Manacor

Aquestes declaracions les ha fet a Manacor, on una desena de famílies han rebut les claus dels seus nous habitatges de protecció pública, en els quals residiran en règim de lloguer amb preus que en cap cas superaran el 30% dels seus ingressos mensuals. Marí hi ha assistit juntament amb la presidenta del Govern, Francina Armengol, que ha assegurat que "som conscients que vivim en una terra petita, amb molta pressió damunt el sòl, cosa que fa difícil per a moltes famílies poder accedir a un habitatge digne" i, per això, "mai en la història democràtica s'havien invertit tants recursos públics per garantir l'accés a l'habitatge".

stats