Comerç
Economia 21/06/2023

PIMEM demana al nou Govern arribar un acord per evitar l'avançament de les rebaixes

La patronal ha sol·licitat un pacte a escala autonòmica per intentar fixar un dia en què tots els establiments puguin començar a la vegada el període de descomptes

ARA Balears
2 min
/ ARA BALEARS

PalmaPiIMEM-Comerç ha demanat aquest dimecres al nou Govern arribar a un acord per evitar l'avançament de les rebaixes tant per part de les franquícies com de les grans superfícies. Segons ha informat PIMEM en un comunicat i ha recollit Europa Press, la patronal ha sol·licitat un pacte a escala autonòmica per intentar fixar un dia on tots els establiments puguin començar a la vegada el període de rebaixes. En aquest sentit, han demanat una trobada amb el nou Executiu per "establir un diàleg amb tots els afectats i amb l'objectiu d'arribar a algun acord de mínims".

Des de la patronal també han assenyalat que el dany que ocasiona l'avançament de les rebaixes en el petit comerç "és irreparable", ja que les grans superfícies tenen més productes que els petits comerços. El vicepresident de l'associació, Miquel Àngel Salvà, ha assegurat que molts dels establiments no han rebut encara el 100% dels productes d'estiu, i ha criticat que l'estratègia "dels grans" passa per establir rebaixes del 20%, el 30% o el 40%, "unes xifres que es mengen literalment els marges".

A més, ha explicat que la pujada dels preus en general dificulta encara més el fet de poder tenir uns marges que ajudin a la viabilitat de molts comerços. Així mateix, ha recordat que va ser el 2012 quan es va establir la liberalització "que afecta tant avui dia el petit comerciant", i ha apuntat que PIMEM "sempre ha demanat que les mesures aprovades a Madrid tinguessin en compte les peculiaritats de les Illes en el moment d'aplicar el període de rebaixes".

"Començar les rebaixes el 20 de juny és un crim perquè el petit comerç no ho pot aguantar, per això s'han de posar uns límits per acostar l'1 de juliol com a data de referència per a l'inici de les rebaixes", ha remarcat Salvà.

stats