Economia 08/10/2020

Pimeco i els empresaris del sector impugnen la decisió del Govern de tancar els parcs infantils

Els ingressos durant els dos mesos que han pogut obrir, juliol i agost, no han arribat al 25%

Ara Balears
1 min
Els parcs infantils van tacar de nou l'11 de setembre

PalmaEl president de la patronal del Petit i Mitjà Comerç de Mallorca (Pimeco), Toni Fuster, i la presidenta de l'Associació d'Empresaris de Parcs Infantils de Mallorca, Mercedes Marín, han presentat aquest dijous un escrit d'impugnació davant la Conselleria de Salut per la decisió de tancar els negocis del sector arran del coronavirus, segons ha informat Efe. Aquests locals resten tancats des de l'11 de setembre per evitar contagis de coronavirus.

Pimeco ha assenyalat en un comunicat que es tracta d'"un greuge comparatiu amb altres sectors com la restauració, l'hostaleria i el comerç". En aquests establiments, argumenten, s'ha fet una regulació amb la finalitat d'evitar contagis, cosa que els permet continuar la seva activitat.

Segons informa l'associació, per la seva banda, els parcs estan tancats des de fa gairebé un mes i la decisió de la Conselleria suposa "lapidar" la seva economia, que ja està suficientment castigada des del març. Aquests locals varen haver de tancar el 12 de març i fins al 28 de juny no varen poder tornar a obrir. Durant els mesos de juliol i agost –en què no es va produir cap contagi, segons Pimeco–, la facturació no va arribar al 25%.

stats