El Govern torna a tancar els parcs infantils i prohibeix les fires i les festes populars

La consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, també ha anunciat que les mesures que es van aprovar el 28 d'agost es prorrogaran per intentar frenar l'avanç del covid-19 

La consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, ha informat aquest divendres que es tornaran a tancar els parcs infantils al públic, exceptuant els espais que hagin cedit els ajuntaments als centres educatius, i els locals d'oci infantil i es limitaran les activitats de temps lliure que podran fer els menors.

Respecte d'aquestes darreres activitats, Gómez ha explicat que es faran en grups estables de fins a 10 participants, la mascareta serà obligatòria per als majors de sis anys i no hi podrà haver contacte físic. Aquestes mesures, segons la consellera, tenen com a objectiu protegir l'inici del curs escolar i els 170.000 alumnes que comencen aquests dies a anar a les escoles.

A més, ha informat que les fires, revetles i festes populars queden prohibides i les activitats dels centres de dia es restringiran. Els cinemes, teatres i auditoris hauran de tenir els seients preassignats, no es podrà superar el 50% de la capacitat i la mascareta serà obligatòria. A més, no es permetrà ni menjar ni beure. 

En el cas d’altres recintes, locals i establiments destinats a esdeveniments públics i activitats recreatives poden dur a terme l’activitat sempre que el públic estigui assegut i que no se superi el 50% de la capacitat permesa, amb un límit màxim de 300 persones per a espais tancats i de 1.000 persones si es tracta d’activitats a l’aire lliure. També es limitarà l'aforament dels gimnasos depenent de l'espai de la instal·lació.

Totes aquestes mesures noves tindran una durada de 15 dies des del moment en què es publiquin, tot i que es poden prorrogar si persisteixen les circumstàncies que les motiven o aixecar-les si desapareixen.

Set morts i 317 casos més de covid-19 a les Balears

Gómez ha assegurat que ens trobam en la segona onada del covid-19 i, per això, ha informat que les mesures que es van prendre el 28 d'agost es prorrogaran 15 dies més. "Hem de fer tot el possible per aplanar la corba de contagiats", ha remarcat la consellera.

D'aquesta manera, continua 15 dies més la prohibició de fumar a espais d'ús públic a l'aire lliure, la mascareta s'ha d'utilitzar tant als centres de treball com als espais tancats, les reunions socials continuen limitades a un màxim de deu persones i tant les platges com els parcs estaran tancats al vespre.

Recordem que aquest divendres a partir de les 22 h entraran en vigor les noves limitacions al barri de Son Gotleu, Can Capes, la Soledat Nord i una part de Son Canals. El batle de Palma, José Hila, ha assegurat aquest divendres que hi haurà  altres barris de la ciutat on s'actuarà per l'elevat nombre de casos de covid-19.
 

EDICIÓ PAPER 19/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF