Economia 21/05/2019

L'OCDE revisa a la baixa la previsió de creixement mundial però augmenta la de la zona euro

La institució econòmica deixa inalterat el seu pronòstic del 2,2% per a Espanya

Ara
1 min
El president de l'OCDE, Ángel Gurría, ha retallat les previsions de creixement de l'economia mundial

BarcelonaL'economia mundial augmentarà aquest any un 3,2%, segons les previsions de l'Organització per a la Cooperació i Desenvolupament Econòmic (OCDE), que ha rebaixat una dècima el pronòstic a causa de les guerres comercials. En canvi, l'organisme econòmic ha incrementat dues dècimes la previsió de creixement per a la zona euro, fins a l'1,2%.

De cara al 2020, però, la institució ha mantingut estable el pronòstic per a l'economia mundial, del 3,4%, mentre que també ha augmentat dues dècimes el de l'eurozona, fins a l'1,4%. En el cas d'Espanya, l'OCDE ha mantingut sense canvis la previsió, del 2,2% el 2019 i de l'1,9% el 2020. Al mes de novembre, l'organisme va rebaixar les previsions per a Espanya.

"L'economia mundial no està en bona situació i, tret que es desescalin les tensions comercials, podria empitjorar", ha declarat el secretari general de l'OCDE, Ángel Gurría, durant la presentació a París de les noves projeccions macroeconòmics de la institució. En aquest sentit, l'OCDE assenyala les persistents tensions comercials com el principal factor que afecta el creixement de l'economia global.

L'organisme espera que el comerç internacional creixi un 2% aquest any, que seria la seva expansió més minsa en una dècada. "La fràgil economia global s'està veient desestabilitzada per les tensions comercials", ha dit l'economista en cap de l'OCDE, Laurence Boone.

Per a Boone, hi ha el risc que el creixement s'estabilitza a nivells baixos mentre persisteixen riscos. És per això que l'OCDE s'ha mostrat favorable a mantenir durant més temps la política monetària expansiva del Banc Central Europeu.

stats