Agricultura
Economia 10/08/2022

Només una cadena hotelera de Mallorca compra me ecològic

La cooperativa de pagesos ecològics de l'illa demana al sector turístic que adquireixi producte local i ofereix lots de 10 mens als restaurants

1 min
Presentació de la campanya a favor del mè ecològic a la platja de s'Arenal

PalmaLa cooperativa de pagesos ecològics de Mallorca ha començat una campanya per "fomentar que el sector turístic i la restauració consumeixin producte local i ecològic com és el me", ha explicat el president, Xisco Llompart. Concretament, cerquen hotels que estiguin disposats a comprar 100 mens i restaurants que en vulguin un lot de 10 durant aquest mes d’agost; per ara, i des de fa set anys, tan sols una cadena hotelera —Garden Hotels— compra el seu producte.

Els pagesos denuncien que, davant "un any tan extraordinari" pel que fa al turisme, no han aconseguit entrar al mercat. La principal causa és "el preu", ja que "entra tant de menjar a Mallorca a baix preu que nosaltres no som competitius", ha recalcat. Des de la cooperativa creuen que treballar amb ells és possible i es poden trobar "preus competitius", però que s'ha de respectar un preu "que possibiliti que la ramaderia continuï existint a les illes".

Pel que fa a la nova Llei de turisme, Llompart critica que ha comès un "greuge", perquè "només parla de producte local", a diferència dels Acords de Bellver, en què sí que es parla de "l'agricultura i la ramaderia ecològica com a estratègica".

Enguany, havien fet "una aposta valenta" per les previsions que hi havia, però "no hi ha hagut noves cadenes i restaurants que s'hagin afegit" a la compra de me ecològic. En general, quan aconsegueixen contactar amb ells, la majoria d'empresaris diuen que ja "tenen altres acords".

stats