Plataformes
Economia 28/02/2023

Netflix planta cara a les 'telecos'

Greg Peters, CEO de la companyia, es mostra contrari a pagar impostos que reverteixen en les seves xarxes

2 min
Greg Peters, CEO de Netflix

BarcelonaNetflix s'ha mostrat avui taxatiu: no pensa cedir a la pressió de la Unió Europea perquè grans companyies tecnològiques, com ara el gegant de l'streaming, paguin una part de la xarxa internet. En una intervenció al Mobile World Congress, Greg Peters, CEO de Netflix, ha remarcat que estan totalment en desacord amb aquesta possible mesura i ha avisat els proveïdors d'internet que no cediran.

Aquesta setmana la Comissió Europea va llançar una consulta pública, oberta fins al 19 de maig, per recollir la posició de tots els actors econòmics afectats per analitzar si cal aquesta taxa i de quina manera les big tech haurien de contribuir al desplegament de les xarxes 5G i 6G.

"Un impost d'aquesta mena tindria un efecte advers, reduiria la nostra inversió en contingut —faria mal a la comunitat creativa, faria mal als preus de connexió a internet i, en última instància, faria mal als consumidors—", ha remarcat el directiu. Peters ha llançat un avís a navegants i ha advertit que si bé aquest impost ara es planteja només per a Netflix, a la llarga acabarà afectant grups de comunicació que estan canviant l'emissió convencional a través de la televisió per l'streaming. "A mesura que els grups de comunicació i canals facin el canvi de l'emissió lineal a l'streaming també generaran un trànsit a internet significatiu, fins i tot més del que generen avui les plataformes de streaming. Els usuaris d'internet, que són els qui incrementaran l'ús, ja paguen pel desenvolupament i manteniment de la xarxa a través de les tarifes de connexió. Demanar a les companyies del sector de l'entreteniment —tant plataformes de streaming com grups de comunicació— que paguin impostos suposaria que els proveïdors d'internet facin pagar dues vegades per la mateixa infraestructura", ha argumentat.

El CEO de Netflix s'ha dirigit directament als proveïdors d'internet assegurant que alguns d'ells, com British Telecom i Deustche Telekom, tenen uns marges de beneficis superiors als de Netflix. "Fàcilment, podríem argumentar que haurien de ser els proveïdors d'internet els que compensessin les companyies d'entreteniment pel cost dels nostres continguts. Exactament com passava amb l'antic model de televisió de pagament", ha afegit.

Peters ha refermat que estan totalment en contra dels plans de la Unió Europea i ha assenyalat que la seva aposta és continuar invertint en companyies de producció europees. Per reforçar la posició, el CEO de Netflix ha aprofitat l'avinentesa per marcar múscul i recordar totes les sèries i pel·lícules que han desenvolupat a Europa, des de La casa de papel i Élite fins a Lupin i la pel·lícula alemanya All is quiet on the western front.

stats