Economia 03/12/2021

Neix PIMEM Comerç, la nova associació de la petita i mitjana empresa mallorquina

Tindrà més de 200 socis i 400 establiments

ARA Balears
2 min
Comerç del centre de Palma.

PalmaPIMEM Mallorca ha presentat la seva nova associació enfocada en el comerç. Un conglomerat que des de bon inici ja tindrà més de 200 socis i 400 establiments. La seva creació ve arran de les peticions de diferents socis, que demanaven una "una sectorial més integrada i coordinada amb PIMEM", segons ha explicat la patronal.

El president de PIMEM, Jordi Mora, ha assegurat que amb els socis que ja es té, la seva intenció és "defensar el comerç de Mallorca". Així i tot, el president de la nova associació, Miquel Àngel Mateu, ha explicat els objectius més específics. Segons ha dit, "s'espera trobar punts de trobada i consens per encarar el futur del sector", sobretot enfocant-ho a aprofitar els avantatges del comerç electrònic i fer-lo compatible amb el comerç presencial.

Un altre factor que han considerat essencial és la "necessitat d'arribar a acords amb altres associacions per detectar les necessitats reals del sector". Mateu ha assegurat que si neixen és per escoltar tothom i fer bé les coses, analitzar què necessita en cada moment de l'any el comerç i tenir un paper clau.

La territorialització és un element cabdal per a la nova associació. Per això s'han esforçat a explicar que "no només es vol promocionar a Palma". Han explicat que PIMEM Comerç té la intenció de detectar les necessitats que puguin tenir els municipis i impulsar projectes per dinamitzar el comerç de proximitat. En aquest aspecte, diuen que el seu primer objectiu és influir perquè els fons europeus Next Generation tinguin influència damunt el sector.

Un altre enfocament que s'ha tractat és el del comerç turístic i com s'ha de cuidar perquè estigui en bones condicions una vegada arribada la temporada. El discurs que s'ha volgut reforçar per a totes les personalitats presents que participaran en l'administració de l'associació és el de créixer i ampliar la base tant com es pugui per ser un grup de pressió fort.

stats