Economia 22/04/2022

Negueruela diu que no es poden crear més places turístiques si hi ha dificultats per trobar treballadors

El conseller ha participat en l'acte inaugural del Comitè Estatal de la Federació de Serveis, Mobilitat i Consum d'UGT

ARA Balears
1 min
Un treballadors d'un hotel de Palma

Palma"No hem de créixer 20.000 places més si hi ha una situació complexa per ocupar llocs de feina". Així de contundent s'ha mostrat aquest dijous el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, respecte del problema que té el sector turístic per trobar treballadors.

En aquest sentit, el conseller, que ha participat en l'acte inaugural del Comitè Estatal de la Federació de Serveis, Mobilitat i Consum d'UGT, ha suggerit que la solució per fer front a la falta de personal suposa "debatre el model turístic" de les Balears, un fet en el qual "se centra" la nova llei turística.

Precisament, segons ha informat Europa Press, Negueruela ha explicat que és important "millorar la qualitat turística i invertir més en les places existents i en el capital humà, així com desterrar determinades pràctiques". En aquest punt, ha volgut subratllar que gràcies a les polítiques del Govern "s'ha aconseguit incorporar professionals i baixar l'atur a una velocitat molt alta".

Així mateix, el conseller ha recordat que la pandèmia "ha deixat anys complicats" en els quals s'han hagut de concentrar les forces a mantenir els llocs de feina. Per això, ha dit, ara és el moment "d'incorporar als treballadors als seus llocs de feina i baixar les xifres d'atur", ja que el més important és "acabar amb el procés d'incorporació i recuperar".

stats