Economia 12/04/2022

Negueruela assegura que la limitació de creuers al port de Palma és vigent i "s'està complint"

El Partit Popular ha criticat el Govern per, suposadament, no seguir l'acord preestablert de les arribades d'aquests vaixells

1 min
Creuer amarrat al port de Palma.

PalmaEl conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, ha defensat aquest dimarts al Parlament que l'acord per limitar l'arribada de creuers a Palma "s'està complint" i "és vigent". Negueruela ha sortit al pas de les crítiques de la diputada popular Salomé Cabrera, que ha insinuat que no s'estava complint l'acord.

Cabrera ha emprat les referències de la Plataforma contra els Megacreuers, que fa unes setmanes va acusar el Govern de l'incompliment de la limitació. Així i tot, després de negar totalment aquesta informació, el conseller de Model Econòmic ha interpel·lat la diputada popular dient-li que "un dia defensen créixer amb més formigó i estan en contra del decreixement turístic i un altre dia defensen la limitació de creuers".

Ara bé, per esclarir-ho més, Negueruela ha exposat la informació sobre l'arribada de creuers a Palma dient que fa unes setmanes van arribar tres creuers el mateix dia a Palma, però cap d'ells va superar els 5.000 passatgers, és a dir, que no era un megacreuer. A més, també ha assegurat que la mitjana setmanal no va superar els 8.500 passatgers setmanals ni els 2.000 diaris.

Malgrat aquesta explicació, per al PP no ha estat suficient, i Salomé Cabrera ha tornat a incidir en la crítica que fa mesos que fan sobre el Govern; l'obscurantisme. Cabrera ha criticat "la manera com l'Executiu maneja el tema" i ha considerat aquesta limitació com "una farsa".

stats