Economia 04/02/2021

Naturgy perd 347 milions d'euros el 2020 per l'impacte de la pandèmia i la revisió d'actius

L'energètica guanyava un any enrere 1.401 milions d'euros

Ara
1 min
Francisco Reynés, president de Naturgy

Naturgy tampoc s'ha lliurat de l'impacte de la pandèmia. La multinacional energètica ha acabat l'exercici del 2020 perdent 347 milions d'euros, davant dels 1.401 milions que guanyava el 2019. La companyia ha explicat en un comunicat que aquesta caiguda és conseqüència tant de l'efecte del covid-19 com d'una revisió de la valoració dels actius, que ha suposat un impacte de 1.363 milions d'euros.

"Amb l'objectiu de proporcionar una valoració dels seus actius més transparent i ajustada a l'escenari energètic actual, la companyia ha dut a terme durant l'últim trimestre una revisió de valoració de determinats actius, principalment de generació convencional a Espanya", argumenta Naturgy. I això ha complicat encara més un exercici que presenten com un dels més difícils per l'impacte del covid-19, que, diuen, "ha provocat una caiguda generalitzada de la demanda a totes les geografies i una depreciació rellevant a països clau com els de l'Amèrica Llatina".

Excloent aquests elements puntuals, l'empresa assegura que el benefici net ordinari hauria sigut de 872 milions d'euros el 2020, xifra que igualment suposa un descens del 36,7% respecte als números registrats en l'exercici previ. De fet, el resultat brut d'explotació (Ebitda) del grup presidit per Francisco Reynés s'ha situat en els 3.400 milions d'euros, un 18,9% inferior al del 2019.

La companyia indica també en el comunicat que el seu consell d'administració proposarà a la junta general d'accionistes el pagament d'un dividend de 63 cèntims l'acció durant el primer trimestre d'aquest any. Si els accionistes ho aproven, aquest pagament se sumarà als dos primers dividends referits al 2020, de 30 cèntims i 50 cèntims l'acció respectivament. En total, doncs, el dividend per als accionistes serà d'1,4 euros l'acció.

stats