Economia 12/05/2022

El món de les criptomonedes arriba al Parlament

La cambra legislativa aprova una PNL de Ciutadans que insta l'Estat a elaborar una estratègia per donar seguretat a la població

1 min
Mapa estadístic d'inversions en criptomonedes.

PalmaCiutadans ha presentat una Proposició No de Llei (PNL) al Parlament de les Illes Balears per instar el govern espanyol a elaborar una estratègia de criptomonedes que ofereixi un marc informatiu i de seguretat a la població. Segons ha explicat el diputat de la formació taronja Marc Pérez-Ribas, és un tema "de gran importància a l'Estat i s'hi ha de treballar".

Pérez-Ribas ha detallat que a l'Estat ja hi ha un 10% dels ciutadans que tenen criptomonedes. A més, també ha fet constar que Espanya és un dels països que tenen un mercat de criptomonedes més creixent d'Europa. Alhora, però, ha alertat que "hi ha un alt nivell de frau i desinformació al respecte".

És per això, que des de Ciutadans han presentat aquesta PNL que ha tingut el vot a favor de tots els grups del Parlament illenc. A part de l'estratègia, la PNL també insta el govern de l'Estat a crear un fòrum d'alt nivell "on participin els principals càrrecs d'empreses de criptomonedes, associacions d'usuaris i experts acadèmics sobre l'ètica de les noves tecnologies per prendre mesures per assegurar un ús segur".

Així, el diputat de Ciutadans també ha dit que s'atraurien inversions a Espanya i seria una bona fórmula per "convertir l'Estat en un pol d'inversió i desenvolupament de manera segura, eficient i flexible" d'aquesta activitat econòmica que ha guanyat tant de pes.

Alhora, la PNL també insta el Govern de les Illes a establir campanyes d'informació en col·laboració amb el sector privat "sobre els possibles riscs associats a l'ús de criptomonedes", ha dit Pérez-Ribas. Sobretot, enforcat als joves i a les persones amb trastorns associats al joc.

stats