Economia 02/12/2021

Més d'un milió de turistes varen arribar a les Illes durant l'octubre

La despesa total dels visitants va ser de 1.113 milions d'euros

2 min
Turistes al costat de La Seu, Palma.

PalmaLes Illes Balears varen rebre un total de 1,18 milions de turistes durant el mes d'octubre. Una xifra que posteriorment es va traduir en una despesa total de 1.113 milions d'euros sobre l'economia illenca. Concretament, signifiquen 156 euros per turista cada dia que va passar a les Balears. En l'acumulat de l'any, el nombre de turistes suma ja 8,3 milions fins al mes d'octubre, amb una despesa total de 6.982 milions d'euros.

Pel que fa al turisme internacional, les Illes han tornat a col·locar-se en primera posició d'arribada d'aquests viatgers. Per setè mes consecutiu, les Balears són el territori que ha rebut més turistes internacionals en comparació amb l'Estat. Això significa que a l'octubre varen acaparar el 19,7% del total d'arribades de turistes internacionals a l'Estat, és a dir, que un de cada cinc arriben a les Illes. Ara bé, de turistes estatals en varen arribar 177.582, una dada considerada "històrica" per la Conselleria.

Segons ha explicat la Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball, aquestes xifres signifiquen que "ja s'ha recuperat el 85% del turisme rebut l'octubre del 2019". Han explicat que és una dada que "avança el procés de normalització", i a sobre en uns mesos d'hivern, cosa que en boca del conseller de Model Econòmic, Iago Negueruela, i el director general de la mateixa conselleria, Llorenç Pou, "ha sorprès molt".

Les dades acumulades de turisme internacional fins a l'octubre d'enguany mostren que les Illes Balears han estat la regió que més n'ha rebut. Concretament, un milió a l'octubre, però 6,06 si es comptabilitza cada mes. En segon lloc, s'hi troben les Illes Canàries, a prop el mes d'octubre amb 994.249 turistes estrangers, però lluny a l'acumulat, amb 4.578 milions, més de dos menys que les Illes. Segueixen la llista Catalunya, Andalusia i el País Valencià. Finalment, la Conselleria ha volgut destacar que el turista que visita les Illes avui dia és més rendible que abans de la pandèmia: "Gasta més i hi queda més temps".

stats