Economia 26/11/2019

L'Estat dona suport a la candidatura de Mallorca per ser Observatori Mundial de Turisme Sostenible

A Espanya, només Navarra té aquest distinció, que proporciona eines per a una millora contínua de les destinacions

Ara Balears
2 min
La Platja de Palma en una imatge d'arxiu

PalmaEl Consell de Mallorca ha informat en una nota de premsa que l'Estat dona suport a la candidatura de Mallorca per ser Observatori Mundial del Turisme Sostenible, "la qual cosa suposarà eines per a una millora contínua de la sostenibilitat i resiliència del nostre sector turístic".

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, acompanyada pel conseller de Turisme i Esports, Andreu Serra, ha mantingut una reunió amb la secretària d’Estat de Turisme, Bel Oliver, per informar de les principals línies d’acció que s’estan duent a terme des de la institució insular en matèria de turisme.

"Volem convertir Mallorca en un observatori del turisme sostenible", ha explicat la presidenta Catalina Cladera. "Per això hem demanat l’aval de la Secretaria d’Estat de Turisme, i ja tenim el seu suport, a la nostra candidatura a l’Observatori de Turisme Sostenible, perquè puguem formar part de l’Organització Mundial del Turisme". Cladera ha assenyalat que "el nostre Pla Estratègic de Turisme ja va en aquest sentit, lligant la promoció a la sostenibilitat, per obrir-nos a nous mercats com l’escandinau, l'asiàtic o el nord-americà, interessats en un producte diferent que Mallorca pot oferir".

Aquest observatori suposa participar en un sistema que proporciona eines de seguiment puntual, sistemàtic i regular del rendiment i de l’impacte turístics. Així mateix, permet connectar diferents destinacions, de manera que s’afavoreix un millor enteniment de l’ús dels recursos i es fomenta una gestió responsable del turisme.

Actualment, a Espanya només hi ha una destinació amb aquesta distinció, la ciutat de Navarra. Hi ha un total de 28 OTS arreu del món.

La presidenta Cladera també ha explicat a la secretària d’Estat que el Consell, a través de la Fundació Mallorca Turisme, ha tramitat la seva inclusió entre els membres de l'Organització Mundial del Turisme. La sol·licitud ha estat acceptada i s’espera que a mitjan 2020 ja sigui efectiva.

Formar part de l'OMT permetrà estar integrats en una xarxa formada per 158 estats de tot el món que té la finalitat de defensar valors ètics, socioeconòmics i de sostenibilitat de la indústria turística.

stats