Economia 10/07/2021

Mallorca i Lanzarote s'acosten per primera vegada amb una ruta aèria

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, ha rebut el vicepresident tercer del Cabidlo de Lanzarote, Ángel Vázquez, i la seva delegació

1 min
La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, ha rebut la delegació de Lanzarote amb el vicepresident tercer del Cabildo de Lanzarote, Ángel Vázquez

PalmaEl Palau Reial de Mallorca ha estat la seu escollida per part de l'Executiu balear per rebre la delegació canària per formalitzar la nova ruta aèria que enllaçarà les dues illes. Serà una connexió històrica, ja que mai ha existit cap ruta aèria que uneixi Lanzarote i Mallorca. Així doncs, serà operada per Vueling i s'executarà cada dissabte, segons ha informat el mateix Consell de Mallorca. En la reunió, s'hi han tractat temes comuns, com és la matèria turística, essencial per a ambdues illes; la diversificació dels productes d'aquest camp i l'impuls en la gestió i el coneixement turístic.

El conseller insular de Turisme, Andreu Serra, també present a la rebuda de la delegació canària, ha destacat "la importància d'aquesta connexió tan directa entre arxipèlags, que ens facilitarà establir vincles nous", a més de contribuir a impulsar les respectives economies, ha dit el conseller. Per altra banda, el vicepresident tercer del Cabildo de Lanzarote ha afirmat que aquesta nova connexió permetrà estrènyer els llaços entre dues illes "que són destinacions líders". Els dos dirigents han volgut refermar que la bona nova "agermanarà i facilitarà el coneixement mutu".

La unió, més enllà d'aèria

Les dues illes s'han volgut unir més enllà de la nova ruta. També s'han duit a terme elaboracions gastronòmiques, tant per part de xefs de Lanzarote com del xef amfitrió, Miquel Calent. Ha estat una manera de realçar la riquesa gastronòmica de tots dos indrets. Alhora, s'han desplaçat a Mallorca empresaris canaris relacionats amb el turisme nàutic, per tal de crear sinergies amb els representants del sector mallorquí.

stats