Economia 19/10/2023

L'ocupació hotelera a Mallorca arriba al 70% durant el mes d'octubre amb tots els hotels oberts

El nombre d'establiments que reben clients durant tot l'any continua augmentant mentre la temporada s'allarga

ARA Balears
1 min
Platja de Palma.

PalmaL'allargament de la temporada turística a Mallorca és una realitat i les xifres d'ocupació i d'oferta hotelera així ho demostren. Aquest dijous la Federació Empresarial Hotelera de Mallorca (FEHM) ha fet públiques les dades recollides els darrers dos mesos, quan suposadament s'iniciava el final de la temporada turística i la realitat és que els hotels de l'illa van tenir una ocupació del 85% durant el setembre i del 70% aquest mes d'octubre.

Des de la FEHM destaquen que és la primera vegada en la història de les Illes Balears que, amb tots els establiments turístics oberts, l'ocupació supera el 70%, xifra que referma l'allargament de la temporada i que ha fet, de certa manera, replantejar el model de negoci dels hotelers. En aquest sentit, han explicat que actualment el 100% dels establiments hotelers de l'illa estan oberts des de l'abril fins a final d'octubre i ja en el mes de març la xifra d'hotels oberts va superar el 60%.

Aquest fet provoca que la temporada turística deixi de ser el període dels mesos d'estiu, si no que cada vegada són més els mesos on reben turistes i menys els que tanquen les portes davant la manca de demanda. De fet, la Federació Empresarial Hotelera de Mallorca ha destacat que actualment el 20% dels hotels estan oberts tot l'any, xifra que ha crescut significativament en els darrers 5 anys quan aquest percentatge tot just superava el 10%.

A més, també han destacat que el 40% dels hotels de Mallorca han decidit allargar la seva oferta de places turístiques fins a finals del mes de novembre, situació inaudita fins al moment i que, si tenim en compte que el 60% obren el mes de març, deixa la temporada baixa en només quatre mesos.

stats