Economia
Economia 14/08/2022

L'economia illenca entra en fase de desacceleració

Tot i això, encara es viu una situació de creixement gradual

ARA Balears
2 min
Un treballador a Palma

PalmaL'economia de les Illes Balears comença a viure una nova fase. Després d'uns mesos de creixement continu, el mes de juliol es va iniciar una nova fase, la desacceleració. Segons les darreres dades publicades aquest diumenge pel Cercle d'Economia de Mallorca, tot i que la situació de l'economia illenca encara és d'increments, la realitat ha canviat dràsticament els darrers mesos.

Després del final de la pandèmia, les restriccions sanitàries i la crisi econòmica i social que en varen derivar, l'economia de les Illes Balears va viure un període de creixement intens que pareix que en el darrer mes s'ha suavitzat. L'activitat econòmica va tenir un fort increment el mes de juny i va registrar creixements en el 85% dels indicadors, encara que la meitat perden impuls.

Aquesta pèrdua d'impuls es va repetir el mes de juliol i el Cercle d'Economia ha detallat que aquesta tendència apunta al fet que l'economia de l'Arxipèlag va entrar en el setè mes de l'any en una fase desacceleració. En aquest sentit, s'espera que el creixement continuï però d'una manera més gradual i menys intensa.

Evolució de l’economia balear

El Cercle d'Economia de Mallorca ha apuntat també que la implosió de la inflació, molt intensa i més persistent de la prevista pels analistes, ha fet que els costos empresarials augmentin i que la capacitat adquisitiva dels ciutadans minvi significativament.

Aquest increment dels preus i de la capacitat econòmica dels ciutadans tant de les Illes com de la resta del món pot provocar una nova caiguda a l'economia de les Illes Balears. A l'estudi, el Cercle d'Economia de Mallorca detalla que la inflació pot provocar que els ciutadans dels països emissors de turisme cap a les Illes, com Alemanya i el Regne Unit, sofreixin una baixada en la capacitat de compra, fet que incidirà de manera directa amb l'evolució de l'activitat econòmica a les Balears amb vista especialment al 2023.

stats